< terug

Hassan loopt vrijdag in Portland en neemt daarna beslissing over welke afstanden ze gaat lopen op het WK

8 juli 2022 (3 reacties)

Sifan Hassan loopt vrijdag in het Amerikaanse Portland haar eerste wedstrijd van het seizoen. Ze gaat van start in een 5000 mtr wedstrijd.Het is haar voorbereiding op het WK dat volgende week begint.
“Op persoonlijk vlak probeert Sifan het ook rustig aan te doen zodat ze volgend jaar niet opgebrand is terwijl ze aan het opbouwen is voor Parijs 2021,” voegde haar coach Rowberry eraan toe.

Hassan begon het jaar met trainingsstages in Namibië en Ethiopië, maar Rowberry zei dat die trainingsreizen niet zo productief waren als gewoonlijk. “Het vasten tijdens de Ramadan onderbrak dit jaar ook de training meer dan normaal,” zei Rowberry over Hassan, die moslim is, “dus ik vond het nodig om haar races uit te stellen in de aanloop naar Prefontaine in plaats van de langzame trainingsopbouw te onderbreken.”

Rowberry zei dat de training de laatste twee maanden gedurende de tijd dat Hassan in Utah was zijn verbeterd. De 5.000 mtr op vrijdag zal dienen als een voorbereiding op de wereldkampioenschappen en niet veel meer (Hassan’s pb is 14:22; de nummer twee voor de wedstrijd is 15:51). Hassan is momenteel ingeschreven voor de 1500, 5000 en 10.000 op de wereldkampioenschappen, maar is niet van plan om alle drie de onderdelen te lopen. Rowberry zei dat ze na dit weekend een beslissing zullen nemen over welk(e) onderdeel(en) ze zullen laten vallen. Maandag geeft Hassan een persconferentie voor de internationale pers.

Reacties

 • Michiel
  7 Op 09
  Sifan Hassan won in 15:13.41
 • Michiel
  7 Op 09
  https://www.youtube.com/watch?v=O4fnhWpH0dE&t=4422s
 • Admin
  7 Op 09
  Dank Michiel hebben we geplaatst. Blijf ons tippen.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.