< terug

Hassan maakt in Denemarken debuut op halve marathon

7 september 2018 (0 reacties)

Sifan Hassan maakt deze maand in Kopenhagen haar competitieve debuut op de halve marathon. De 25-jarige Nederlandse doet op 16 september mee aan de wedstrijd over 21,1 kilometer in de Deense hoofdstad.”We zijn er trots op dat ze Kopenhagen heeft uitgekozen om uit te vinden wat ze kan op de halve marathon”, aldus wedstrijddirecteur Henrik Paulsen.Overigens liep Hassan jaren geleden al eens voor de fun de halve marathon van Eindhoven

Hassan excelleerde deze zomer op de 5.000 meter op de baan. De 25-jarige atleet scherpte het Europese record aan tot 14.22,34 en veroverde in augustus op de EK in Berlijn het goud op deze afstand.

Lees hier verder

Geen specifieke voorbereiding
Haar trainer Alberto Salazar, die denkt dat Hassan ook op de weg goed uit de voeten kan, verwacht dat ze de halve marathon rond de 1 uur en 9 minuten kan lopen. De atlete heeft zich niet specifiek op de halve marathon voorbereid. Dit weekeinde loopt de Nederlandse namens Europa de 3.000 meter op de IAAF Contintental Cup in Ostrava.Voorlopig ligt de focus van Hassan nog op de baan. Volgens Salazar is Nederlandse atlete bij de Olympische Spelen in Tokyo (2020) kanshebster op de 5.000 en 10.000 meter. “Daarna zullen we zien”, aldus Salazar.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *