< terug

Hassan tevreden met huidige vorm. Elke marathon is anders.

3 maart 2024 (0 reacties)

Tokio-Hardloopnieuws sprak vandaag na afloop van de Tokio marathon met Sifan Hassan. De Nederlands recordhoudster liep haar derde marathon en finishte als vierde. Ze was na afloop vrolijk en verklaarde dat ze zich niet helemaal kapot had gelopen. Ze voelde zich aan het einde steeds beter worden. Hassan finishte op bijna twee minuten van de winnaar. De Ethiopische Sutume Asefa Kebede won in 2.15.55, een nieuw parcoursrecord. Hassan finishte in 2.18.05.

Op de vraag of ze teleurgesteld was verklaarde de wereldtopper dat ze natuurlijk liever had gewonnen. “Maar dit is nu mijn vorm en daar ben ik niet ontevreden over.” Deze tijd is zeker niet slecht. Hassan is een meester in het de druk bij zichzelf weghalen. Vooraf wilde ze niet van een favorietenrol weten. “Ik ben hier om te leren”, was steevast haar antwoord. “Ik heb geoogst wat ik heb gezaaid”, aldus een tevreden Hassan. “Ik had een hele lange vakantie en dan vind ik deze prestatie perfect. Het voelde alsof dit mijn eerste marathon was. Dit is wat ik nu kan”. Ze bereide zich voor in Ethiopië en voor het laatste deel in Nederland.

“Dit was een andere wedstrijd dan Chicago. Ik heb mij nu niet kapot gelopen”aldus Hassan. Ze liep tot ongeveer 25 km mee met de kopgroep en miste toen een drankpost. Haalde alsnog een drinkbus en toen bleek dat ze het gaatje niet kon dichten. Ze gaf tijdens de persconferentie aan dat ze ook wel wat problemen had met haar ademhaling.  Op de vraag wat ze nu geleerd had verklaarde ze dat elke marathon anders was. “Dat is een les voor de volgende marathon”.Of dat dat de olympische marathon was liet ze in het midden.  Zoals verwacht kon en wilde ze nog geen antwoord geven op de vraag wat haar Olympische programma in Parijs wordt. “Eerst ga ik mij nu richten op het baanseizoen en dan weet ik ook waar mijn medaillekansen liggen, die afstanden ga ik lopen”. Hassan is regerend Olympisch kampioen 5.000 en 10.000 mtr. Ze was blij met de prestaties van Bol en Klaver bij het WK indoor. Een uur na de wedstrijd had ze het nieuws op insta gelezen. Nederlandse beste marathonloopster allertijden bereidt zich nu in de VS voor op het baanseizoen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *