< terug

Het is voor Joshua Cheptegei nu een kwestie van titels te verzamelen en records nog scherper te stellen’

18 oktober 2020 (0 reacties)

Het Laatste nieuws had een interview met Addy Ruiter de coach van Joshuan Cheptegei. De intelligente Cheptegei heeft de ambitie om de beste atleet ooit te worden.

“Zoals hij zelf na zijn wereldrecord in Valencia zei: ‘Ik heb een fundament gelegd’. Kijk, volgens mij heb je er dan aantal olympische gouden medailles nodig. Het is een kwestie van titels te verzamelen en records nog scherper te stellen zodat die niet zomaar kunnen afgenomen worden door andere atleten. Je moet die records voor een langere periode in je bezit hebben en daarvoor moet je gezond en gemotiveerd blijven. Joshua heeft in elk geval het talent en de discipline om de beste ooit te worden en ik ben blij dat ik hem op die reis kan begeleiden.”

Lees hier het hele interview

Joshua Cheptegei


De beste allertijden
Ruiter noemde in een interview met de Telegraaf de toekomstplannen van Cheptegei. Volgend jaar het olympisch goud op de 5.000 en 10.000 mtr en dit vervolgens drie jaar later nog een keer in Parijs. Ruiter die nu ook permanent in Oeganda woont liet ook aan de Telegraaf weten dat hij met Cheptegei zoveel mogelijk records, titels en medailles wil veroveren. Ook de marathon moet nieuwe records opleveren.Beter worden dan de iconische drie Gebrselassie, Bekele en Kipchoge zo moeten wij later Cheptegei herinneren.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *