18 augustus 2020 (0 reacties)

Foto Bjorn Paree

NIJMEGEN/DORTMUND – Een letterlijke storm deed de PUMA Jump ’n’ Run meeting in Dortmund twee uur uitlopen terwijl een PR storm zich voordeed in Nijmegen. In de Gelderse stad startten 8 TDR-atleten en werden er maar liefst 7 persoonlijke records verbroken. Een zeer succesvol weekend voor TDR.

Razendsnelle PR’s op de 800 meter

In Nijmegen stonden Samuel Chapple, Joeri Slagter en Djoao Lobles aan de start van de A-race 800 meter. Het tempo werd onder andere gemaakt door teamgenoot Brian Versluis en leverde de mannen af op een eerste ronde van 52 seconden. Chapple en Slagter liepen de wedstrijd opbouwend en schoven langzaam in het veld naar voren. Lobles was te vinden in de kop van het veld dat tot een lint was getrokken. Door middel van een sterk laatste stuk wist Lobles weg te lopen bij zijn concurrenten en wint de wedstrijd in een PR van 1’47”75. Niet ver daarachter lopen Slagter en Chapple de wedstrijd van hun leven en finishen respectievelijk in 1’48”55 en 1’48”85, wat voor beide mannen een ruim persoonlijk record is. “Een groot deel van de wedstrijd heb ik blind het tempo gevolgd, de laatste 200 meter liep ik zelfs aan de buitenkant om ruimte te maken voor het laatste rechte stuk. Waardoor ik nog aardig dichtbij de voorste lopers kwam.” Aldus een euforische Slagter.

Momenteel staan de mannen tweede, vijfde en zesde op de Nederlandse ranglijst van 2020.

Sterke races en PR’s op de 1500 meter

In Nijmegen bleef het PR’s regenen. Ook op de 1500 meter liepen de atleten van TDR harder dan ze ooit gelopen hebben. Gelijk na de start kroop Noah Baltus in het kielzog van de tempomaker en leidde Luuk Wagenaar de tweede groep, die zich na een ronde afsplitste. Achter in de tweede groep liep Jesse Scheltema die zijn race goed indeelde. De tempomaker zette Baltus af op een hoog tempo waarna Baltus solo de laatste 500 meter in ging. Baltus kreeg het lastig, alleen Thijmen Kupers kwam de West-Fries voorbij, maar hield goed stand en finisht in een klein PR van 3’46”90. Wagenaar voelde de vermoeidheid opkomen, maar zette de laatste ronde flink aan en liep voor het eerst naar een tijd onder de 3’50”00. “Bij ingang van de laatste ronde zag ik dat een PR mogelijk was en kreeg ik weer een tweede leven en finishte ik in een mooie tijd van 3’48”99.” Aldus een zeer tevreden Wagenaar.

Scheltema gaat elke wedstrijd harder en dat bewees de jonge TDR-atleet opnieuw door wederom een PR te laten noteren. Scheltema loopt een zeer respectabele tijd van 3’53”77 en staat hiermee 6de op de Nederlandse jaarranglijst voor junioren. Thomas Lewis finisht na 4’04”76.

Bij de vrouwen was het Lotte Krause die er met de winst vandoor ging. In een tijd van 4’20”06 weet de AKU-atleet de concurrentie meer dan 3 seconden voor te blijven. Edwin Sjerps mocht de mooie avond afsluiten op de 5000 meter. Sjerps nam voorbeeld aan zijn teamgenoten en liep wederom een PR van 14 seconden. De laatste kilometer werd een gevecht tegen de man met de hamer, dit leverde wel een toptijd van 14’34”79 op.

Wisselende prestaties in Dortmund

Een paar honderd kilometer verderop liepen drie TDR-atleten de 1500 meter in Dortmund. Mahadi Abdi Ali en Bram Anderiessen stonden aan de start van de B race. De wedstrijd verliep keurig en er ontstond een treintje achter de tempomaker geleid door Abdi Ali. Anderiessen bevond zich twee posities daarachter en volgde het tempo. In de derde ronde zakte het tempo wat in, waardoor het een harde laatste ronde werd. Op het rechte stuk kon Anderiessen goed doortrekken en finisht als derde in een keurige tijd van 3’43”03. Kort daarachter passeert huisgenoot Abdi Ali de streep in een tijd van 3’43”49. “Ik ben blij met de race en de tijd, het is weer een stap in de goede richting en hopelijk kan ik in de volgende wedstrijd mijn persoonlijk record verbreken!” Aldus een tevreden Anderiessen. Bij de vrouwen startte Britt Ummels, maar wist geen potten te breken en finisht in een tijd van 4’22”15.