< terug

Hinke Schokker loopt twee Nederlandse records in Winschoten

14 september 2019 (0 reacties)

De run in Winschoten leverde vandaag bij de mannen zoals verwacht een buitenlandse winnaar op. De Italiaan Matteo Lucchese was met 6.53.02 de sterke winnaar van de 100 km. De beste prestatie van de dag komt op naam van Hinke Schokker ze loopt twee Nederlandse records.

Bij de mannen is Lucchese na een rustige start oppermachtig. Op meer dan negen minuten achterstand volgde David Duquesnoy en er is een derde plaats voor Ondrej Velicka. Beste Nederlander is Pascal van Norden die met een achterstand van 20.53 finisht.Van Norden is daarmee de nieuwe Nederlandse kampioen. De beste prestatie van de dag komt op naam van Hinke Schokker ze loopt twee Nederlandse records.

Dames
Bij de dames is Hinke Schokker de allersnelste. Ze liep met 7.34.04 een nieuw Nederlands record.Ze loste Irene Kinnegim af die vorig jaar in Frankrijk een tijd liep van 7.35.44. Schokker verbeterde zich opnieuw op deze afstand. Ze liep dit jaar al een persoonlijk record van 7.48.14, welliswaar gelopen op de baan. Ze passeerde vandaag in Winschoten de vijftig kilometer in 3.29.15 en vestigde daarmee ook een nieuw Nederlands record. Gisteren memoreerde Schokker nog maar eens dat ze het ultralopen niet al te serieus neemt.Ik doe het gewoon naast mijn werk. Schokker die eigenzinnig haar eigen weg volgt is wars van allerlei trainingsprincipes. Volgend jaar wil ik mij wel goed voorbereiden op het WK in Winschoten vertelde ze aan de verslaggevers van RTV Noord.

Klik hier voor alle uitslagen

Mannen
1          Matteo Lucchese        06:53:02        

2          David Duquesnoy       +00:09:37      

3          Ondrej Velicka            +00:15:13      

4          Pascal Norden, van     +00:20:53      

5          Mikkel Kleis   +00:23:08      

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *