Holterman nu al EK waardig met sterke tweede plaats in Dronten

15 december 2019 (0 reacties)

De Kerstloop in Dronten leverde vandaag geen verassingen op.Zowel bij de heren als de dames was er traditiegetrouw in de halve marathon een Afrikaanse winnaar.De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Keniaan Enos Kakopil. Met een eindtijd van 1.04.58 was Kakopil veel te sterk voor de concurrentie. Bij de dames was er met 1.11.0 de winst voor de master Tabitha Gichia. Holterman miste de EK limiet met slechts negentien tellen. Zij finishte met een tijd van 1.13.19 ijzersterk als tweede.

Jill Holterman mist EK  limiet op negentien tellen.
De Keniaanse Tabitha Gichia won in een solo onbedreigd de dameswedstrijd.Daarachter volgde het duo Wassink Holterman. Jill Holterman presteerde vandaag uitmuntend in de harde wind van Dronten.  Holterman is een atlete met een missie. Zij wil volgend jaar naar het EK halve marathon in Parijs.De kwalificatieis is daarvoor een tijd van 1.13.00. Al na vijf kilometer is Holterman solo op weg samen met haas Gert Jan Wassink. Zij bleef daar vandaag op de finishlijn slechts negentien tellen vanaf. Holterman finishte met een brutotijd van 1.13.19. Een sterk optreden gezien de harde wind in de polder.Het was voor Holterman haar eerste halve marathon sinds lange tijd.  Ze was na afloop uitermate tevreden over haar optreden. Een persoonlijk record lopen in de harde wind verklaarde haar tevredenheid. Haar oude toptijd was 1.13.32. Holterman steekt de laatste maanden in een uitstekende vorm, getuige haar persoonlijk record (51.17) in de vijftien kilometer tijdens de Zevenheuvelenloop. De kwalificatie voor Parijs lijkt met de prestatie in Dronten een kwestie van tijd.

Mannen
Bij de mannen is halverwege de wedstrijd de latere winnaar Kakopil alleen onder weg en loopt onbedreigd naar de finish. De Marokkaan Yakoub Labquira finisht als tweede in 1.06.52 en weet in een harde finale de Fransman Clément Le Duc achter zich te houden. Clément Le Duc finisht in 1.07.19. Beste Nederlander is Michiel Vink met een tijd van 1.07.31.