< terug

Hordeloopster Nenah De Coninck getuigt over eetstoornis: “Er was dit jaar geen houden meer aan”

13 september 2020 (0 reacties)

Nenah De Coninck, die zich in 2015 tot Europees kampioene op de 400 meter horden bij de junioren (U20) kroonde, kampt al meerdere jaren met de eetstoornis Boulimie. Dat heeft ze zelf kenbaar gemaakt op haar sociale media met een uitgebreide getuigenis.

Lees hier verder

Dit bericht bekijken op Instagram

I know what u’re thinking… ‘Amai, die staat zwaar!’ Jep, en lees nu mijn verhaal… Nu seizoen 2020 erop zit wil ik graag met jullie een verhaal delen. Dit is iets dat al jaren speelt, en met de jaren sterker werd. Om er een naam op te plakken: boulimia nervosa. Lange tijd heb ik dit kunnen wegsteken, maar er was dit jaar geen houden meer aan. Als topsporter word ik vaak aangesproken over eten. Op feestjes, wanneer ik een stukje taart eet bijvoorbeeld, krijg ik altijd direct de opmerking ‘moogt gij dat wel eten?’. Waarop ik antwoord ‘ja hoor, ik ben niet allergisch aan taart!’. Maar doorheen de jaren heeft de gedachte ‘ik mag dit niet eten, dit is verboden voor mij’ mijn lichaam helemaal overgenomen. Ik ben dan maar dingen stiekem beginnen eten. Een pak chocolade gaan kopen en stiekem voor het slapengaan in mijn bed in 1 keer naar binnen spelen. Ik spreek hier over jaren geleden, rond 2014. Ook kreeg ik heel vaak, meermaals per week de vraag van mensen rondom mij hoeveel het was ‘op de weegschaal deze ochtend’. Mijn gewicht en eten was voor mij een obsessie geworden. Bij elke hap die ik nam dacht ik na. Genieten van eten in het openbaar ging niet meer. Om de schijn hoog te houden at ik in het openbaar altijd gezond, maar dan opnieuw ging ik stiekem naar de winkel koeken gaan kopen die ik op mijn eentje allemaal op at. Toen mijn ouders enkele jaren geleden scheidden is het helemaal ‘omzeep’ geraakt. Ik was de warme liefde van mijn gezinnetje kwijt. Deze emotionele gebeurtenis was de druppel voor mij. Eetbuien werden veel erger en kwamen frequenter voor. Het aantal calorieën dat ik tijdens 1 eetbui (dus bovenop mijn andere voeding de hele dag) naar binnen stak waren de aanbevolen hoeveelheid calorieën voor een man op 1 dag. (Opmerkingen als ‘ge moet da gewoon niet kopen in de winkel’ zijn b*llsh*t, je hebt jezelf totaal niet onder controle en beseft pas wat je gedaan hebt als al het eten op is…). Ondertussen werd ik nog eens geopereerd aan beide scheenbenen waardoor ik lange tijd niet kon/mocht sporten/lopen. Ik verbrandde dus geen calorieën en stak er veel te veel naar binnen. Gevolg: bijna 10kg bijgekomen. *lees verder in de comments*

Een bericht gedeeld door Nenah De Coninck (@nenahdeconinck) op

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *