< terug

ING Amsterdam marathon breekt record

De 31ste ING Amsterdam Marathon heeft met ruim 18.500 vóórinschrijvingen het eerste record inmiddels verbroken. Tien dagen voor de start meldden zich al 2.500 deelnemers meer aan dan in het recordjaar 2005. Naar verwachting staan op zondag 15 oktober maar liefst 22.500 deelnemers aan de start voor de marathon, halve marathon, Echo 10 km-loop of een van de jeugdlopen.

21 januari 2014 (0 reacties)

ING Amsterdam Marathon populairder dan ooit


Haile Gebrselassie won vorig jaar de wedstrijd in een nieuw parcoursrecord 2.06.20

De 31ste ING Amsterdam Marathon heeft met ruim 18.500 vóórinschrijvingen het eerste record inmiddels verbroken. Tien dagen voor de start meldden zich al 2.500 deelnemers meer aan dan in het recordjaar 2005. Naar verwachting staan op zondag 15 oktober maar liefst 22.500 deelnemers aan de start voor de marathon, halve marathon, Echo 10 km-loop of een van de jeugdlopen.

Invasie van buitenlanders
De Stichting Amsterdam Marathon stelt bovendien met grote tevredenheid vast dat zich onder de voorinschrijvers maarliefst 3.500 lopers uit de hoofdstad bevinden. Als hierbij de deelnemers uit omliggende gemeenten worden opgeteld, is ‘groot Amsterdam met ruim 4.500 deelnemers goed vertegenwoordigd. De ING Amsterdam Marathon kan zich elk jaar eveneens verheugen op een stijgend aantal buitenlandse deelnemers. Vier jaar geleden stonden 2.700 buitenlandse atleten in de startblokken en in 2005 meldden zich bijna 6.000 deelnemers uit het buitenland. Dit jaar verwelkomt Amsterdam minimaal 7.000 atleten uit meer dan zestig landen. Groot-Brittannië spant de kroon met 2.000 lopers, gevolgd door Frankrijk (1.200) en Duitsland (600). Het is niet ondenkbaar dat deze aantallen in de komende tijd nog verder groeien. Op vrijdag 13 (10.00 – 20.00 uur), zaterdag 14 (9.00 – 20.00 uur) en zondag 15 (vanaf 7.30 uur tot een half uur voor de start) oktober is namelijk in de Sporthallen Zuid tijdens de Marathon Markt nog volop gelegenheid om in te schrijven.

Garantie voor snelle tijden
Het parcours in Amsterdam, bekend om het vlakke, snelle en historische karakter, is dit jaar sneller dan ooit. Vorig jaar was het parcours met winnaar Haile Gebrselassie (2.06.20) al goed voor de beste tijd wereldwijd gelopen. Met een vierde plaats op de wereldranglijst van snelste marathonsteden en ook dit jaar een sterk toplopersveld belooft het in Amsterdam weer erg snel te gaan. Favorieten bij de mannen zijn de Kenianen Patrick Ivuti (2.07.46), Philip Tarus (2.08.33) en Bernard Barmasai (2.08.52) en de Braziliaan Vanderlei Lima (2.08.31). Outsiders zijn routinier Fred Kiprop (2.06.47) en debutant Fabiano Joseph uit Tanzania en tevens regerend wereldkampioen halve marathon. Het vrouwenveld wordt aangevoerd door Rose Cheruiyot uit Kenia (2.27.09). Zij zal concurrentie ondervinden van haar landgenote Emily Kimuria (2.28.18) en de Ethiopische dames Leila Aman (2.27.54) en Gishu Mindaye (2.28.30).

Olympisch Stadion
Op 15 oktober wordt om 10:30 uur wordt in het Olympisch Stadion het startschot gegeven door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Hier vinden niet alleen start en finish plaats, maar is na zeven kilometer ook een ‘tussenstop, wanneer het parcours door het stadion heenloopt. Het programma in het Olympisch Stadion wordt gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske en het publiek wordt de hele wedstrijd vermaakt door Radio 538 DJs Rick Romijn en Niels van Baarlen, de sidekicks van Edwin Evers. Verder zijn er langs het parcours allerlei sport- en spelactiviteiten (bijvoorbeeld op het Galileïplantsoen en de Oostenburgergracht. Bovendien treden langs de hele route diverse sambabands en percussionisten op om de sfeer onder de toeschouwers er overal goed in te houden (zie programma onderaan persbericht). De toegang tot het Olympisch Stadion is gratis voor iedereen! De organisatie raadt deelnemers en toeschouwers aan met het openbaar vervoer naar het Olympisch Stadion te komen in verband met het geringe aantal parkeerplaatsen in de nabijheid van Sporthallen Zuid en het Olympisch Stadion. Meer informatie is te vinden op www.ingamsterdammarathon.nl.

Manager ontmoet manager
De ING Management Estafette Marathon zal na het succes van de 1e editie afgelopen jaar opnieuw gaan plaatsvinden. Bedrijven kunnen het in estafette vorm in vijf etappes van 7,5 tot 10 km tegen elkaar opnemen over de traditionele marathon afstand van 42.195m. Speciaal voor de deelnemende ploegen worden enkele exclusieve voordelen geboden, zoals ontvangst in een luxe tent van De Boer Tenten op het voorplein van het Olympisch Stadion, culinair buffet, parkeergelegenheid bij start/finish, massage en live entertainment. De verwachting is dat 120 teams mee zullen doen aan de ING Management Estafette Marathon.

Nieuw Good Morning Run
De Good Morning Run is het nieuwste onderdeel van de ING Amsterdam Marathon. Met deze trainingsloop over ongeveer 5 km voor alle deelnemers sluit de ING Amsterdam Marathon aan bij een internationale traditie die door de grootste marathons ter wereld wordt gekoesterd. De Good Morning Run vindt plaats op zaterdag 14 oktober tussen 9.00 en 11.00 uur. Gekozen is voor een prachtige locatie in het Amsterdamse Bos, rondom de bosbaan met als start/finish het ‘dak van het botenhuis. Deze locatie is zeer goed bereikbaar vanaf Sporthallen Zuid. De historische tram van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam verzorgt speciaal voor de Good Morning Run een pendeldienst tussen Sporthallen Zuid en de Bosbaan. Deelname is gratis voor alle deelnemers aan de ING Amsterdam Marathon op vertoon van het startnummer. Na afloop zijn fruit en drank gratis beschikbaar.

Honderden kinderen bij ING Amsterdam Marathon
Kinderen kunnen zondag 15 oktober tijdens de ING Amsterdam Marathon hun eigen wedstrijd lopen. Zowel bij het Olympisch Stadion als onderweg op het parcours worden hardloopwedstrijden voor de jeugd georganiseerd. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Ronald McDonald VU Kinderstad.

Ronald McDonald VU Kinderstad Jeugdloop
Voor de jeugd van 7 t/m 16 jaar vindt vanaf het Stadionplein een wedstrijd plaats over 2,5 kilometer. De start is om 12.00 uur en de finish is in het Olympisch Stadion. De jeugdloop zal voor een groot gedeelte over het originele marathonparcours gaan. De kinderen zullen vlak voor binnenkomst van de marathon onthaald worden in het stadion door veel publiek. Hierna kunnen zij met ouders de finish van de marathon bekijken. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober in Sporthallen Zuid en zondag 15 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in een tent op het Stadionplein. Vanuit deze tent gaan de kinderen onder begeleiding van vrijwilligers en de clown Ronald McDonald naar de start op het Stadionplein. Alle deelnemers ontvangen na afloop een medaille.

Kilometerlopen
In afwachting van de marathonlopers worden op twee verschillende locaties in de stad kilometerlopen en activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar georganiseerd. De kilometerlopen hebben als primair doel om de Amsterdamse bevolking enthousiast te maken voor de marathon. De lopen vinden vlak voor de doorkomst van de marathon plaats op het Galileiplantsoen ter hoogte van de Radioweg (start 11.30 uur) en bij de Sporthal Oostenburg (start 11.45 uur). Ook zullen verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd worden, waaronder schminken, springkussens, muziek, etc.

Even vergeten dat je ziek bent in Ronald McDonald VU Kinderstad

Volgend jaar wordt Ronald McDonald VU Kinderstad geopend, gevestigd op de bovenste etage van het VU medisch centrum. Een ‘stad die gaat bruisen van de activiteiten, maar waar ook rustige plekken komen waar kinderen zich kunnen ontspannen. Dit alles natuurlijk samen met hun ouders, broertjes, zusjes en vrienden. Het is belangrijk dat deze patiëntjes zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Er komt onder andere een televisiestudio, een infotheek en een theater. Een belangrijke partner van de Kinderstad is Ajax. De club maakt een spelershome in de stad waar de kinderen regelmatig spelers kunnen ontmoeten en trainingen en wedstrijden kunnen volgen. De realisatie van de Kinderstad kost heel veel geld en kan niet uit de reguliere middelen betaald worden. Daarom werft de stichting Ronald McDonald VU Huis/Kinderstad geld en middelen om deze droom te realiseren. Voor meer informatie kijkt u op www.ronaldmcdonaldvuhuis.nl Een sponsorformulier om geld in te zamelen met je deelname aan de jeugdloop kan gedownload worden vanaf www.ingamsterdammarathon.nl . Iedereen die meer dan € 15,- ophaalt, krijgt een Happy Meal bon die kan worden besteed bij een McDonalds in de buurt.

Programma ING Amsterdam Marathon 2006

Tijd Activiteiten in en rondom Olympisch Stadion
08.30 uur Stadion open voor publiek
10.00 uur Welkomstwoord door Jan Douwe Kroeske
10.20 uur Aanvang startprocedure marathon met interview Burgemeester Cohen
10.27 uur ING Amsterdam Marathon anthem
10.30 uur Start marathon en ING Management Estafette Marathon door Cohen
10.50 uur Eerste doorkomst marathonlopers
10.55 uur Start Echo 10 km-loop (Fred Roeskestraat)
11.28 uur Finish Echo 10 km-loop
12.00 uur Start Jeugdloop 2,5 km (Stadionplein)
12.10 uur Finish Jeugdloop 2,5 km
12.36 uur Verwachte finish eerste man marathon
12.55 uur Verwachte finish eerste vrouw marathon
13.10 uur Huldiging winnaars marathon
14.00 uur Start halve marathon (Stadionweg)
15.05 uur Finish halve marathon
17.00 uur Laatste loper over finishlijn

Meer informatie op de website van de organisatie

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

ING Amsterdam marathon breekt record

De 31ste ING Amsterdam Marathon heeft met ruim 18.500 vóórinschrijvingen het eerste record inmiddels verbroken. Tien dagen voor de start meldden zich al 2.500 deelnemers meer aan dan in het recordjaar 2005. Naar verwachting staan op zondag 15 oktober maar liefst 22.500 deelnemers aan de start voor de marathon, halve marathon, Echo 10 km-loop of een van de jeugdlopen.

9 oktober 2006 (0 reacties)

ING Amsterdam Marathon populairder dan ooit


Haile Gebrselassie won vorig jaar de wedstrijd in een nieuw parcoursrecord 2.06.20

De 31ste ING Amsterdam Marathon heeft met ruim 18.500 vóórinschrijvingen het eerste record inmiddels verbroken. Tien dagen voor de start meldden zich al 2.500 deelnemers meer aan dan in het recordjaar 2005. Naar verwachting staan op zondag 15 oktober maar liefst 22.500 deelnemers aan de start voor de marathon, halve marathon, Echo 10 km-loop of een van de jeugdlopen.

Invasie van buitenlanders
De Stichting Amsterdam Marathon stelt bovendien met grote tevredenheid vast dat zich onder de voorinschrijvers maarliefst 3.500 lopers uit de hoofdstad bevinden. Als hierbij de deelnemers uit omliggende gemeenten worden opgeteld, is ‘groot Amsterdam met ruim 4.500 deelnemers goed vertegenwoordigd. De ING Amsterdam Marathon kan zich elk jaar eveneens verheugen op een stijgend aantal buitenlandse deelnemers. Vier jaar geleden stonden 2.700 buitenlandse atleten in de startblokken en in 2005 meldden zich bijna 6.000 deelnemers uit het buitenland. Dit jaar verwelkomt Amsterdam minimaal 7.000 atleten uit meer dan zestig landen. Groot-Brittannië spant de kroon met 2.000 lopers, gevolgd door Frankrijk (1.200) en Duitsland (600). Het is niet ondenkbaar dat deze aantallen in de komende tijd nog verder groeien. Op vrijdag 13 (10.00 – 20.00 uur), zaterdag 14 (9.00 – 20.00 uur) en zondag 15 (vanaf 7.30 uur tot een half uur voor de start) oktober is namelijk in de Sporthallen Zuid tijdens de Marathon Markt nog volop gelegenheid om in te schrijven.

Garantie voor snelle tijden
Het parcours in Amsterdam, bekend om het vlakke, snelle en historische karakter, is dit jaar sneller dan ooit. Vorig jaar was het parcours met winnaar Haile Gebrselassie (2.06.20) al goed voor de beste tijd wereldwijd gelopen. Met een vierde plaats op de wereldranglijst van snelste marathonsteden en ook dit jaar een sterk toplopersveld belooft het in Amsterdam weer erg snel te gaan. Favorieten bij de mannen zijn de Kenianen Patrick Ivuti (2.07.46), Philip Tarus (2.08.33) en Bernard Barmasai (2.08.52) en de Braziliaan Vanderlei Lima (2.08.31). Outsiders zijn routinier Fred Kiprop (2.06.47) en debutant Fabiano Joseph uit Tanzania en tevens regerend wereldkampioen halve marathon. Het vrouwenveld wordt aangevoerd door Rose Cheruiyot uit Kenia (2.27.09). Zij zal concurrentie ondervinden van haar landgenote Emily Kimuria (2.28.18) en de Ethiopische dames Leila Aman (2.27.54) en Gishu Mindaye (2.28.30).

Olympisch Stadion
Op 15 oktober wordt om 10:30 uur wordt in het Olympisch Stadion het startschot gegeven door de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Hier vinden niet alleen start en finish plaats, maar is na zeven kilometer ook een ‘tussenstop, wanneer het parcours door het stadion heenloopt. Het programma in het Olympisch Stadion wordt gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske en het publiek wordt de hele wedstrijd vermaakt door Radio 538 DJs Rick Romijn en Niels van Baarlen, de sidekicks van Edwin Evers. Verder zijn er langs het parcours allerlei sport- en spelactiviteiten (bijvoorbeeld op het Galileïplantsoen en de Oostenburgergracht. Bovendien treden langs de hele route diverse sambabands en percussionisten op om de sfeer onder de toeschouwers er overal goed in te houden (zie programma onderaan persbericht). De toegang tot het Olympisch Stadion is gratis voor iedereen! De organisatie raadt deelnemers en toeschouwers aan met het openbaar vervoer naar het Olympisch Stadion te komen in verband met het geringe aantal parkeerplaatsen in de nabijheid van Sporthallen Zuid en het Olympisch Stadion. Meer informatie is te vinden op www.ingamsterdammarathon.nl.

Manager ontmoet manager
De ING Management Estafette Marathon zal na het succes van de 1e editie afgelopen jaar opnieuw gaan plaatsvinden. Bedrijven kunnen het in estafette vorm in vijf etappes van 7,5 tot 10 km tegen elkaar opnemen over de traditionele marathon afstand van 42.195m. Speciaal voor de deelnemende ploegen worden enkele exclusieve voordelen geboden, zoals ontvangst in een luxe tent van De Boer Tenten op het voorplein van het Olympisch Stadion, culinair buffet, parkeergelegenheid bij start/finish, massage en live entertainment. De verwachting is dat 120 teams mee zullen doen aan de ING Management Estafette Marathon.

Nieuw Good Morning Run
De Good Morning Run is het nieuwste onderdeel van de ING Amsterdam Marathon. Met deze trainingsloop over ongeveer 5 km voor alle deelnemers sluit de ING Amsterdam Marathon aan bij een internationale traditie die door de grootste marathons ter wereld wordt gekoesterd. De Good Morning Run vindt plaats op zaterdag 14 oktober tussen 9.00 en 11.00 uur. Gekozen is voor een prachtige locatie in het Amsterdamse Bos, rondom de bosbaan met als start/finish het ‘dak van het botenhuis. Deze locatie is zeer goed bereikbaar vanaf Sporthallen Zuid. De historische tram van de Electrische Museumtramlijn Amsterdam verzorgt speciaal voor de Good Morning Run een pendeldienst tussen Sporthallen Zuid en de Bosbaan. Deelname is gratis voor alle deelnemers aan de ING Amsterdam Marathon op vertoon van het startnummer. Na afloop zijn fruit en drank gratis beschikbaar.

Honderden kinderen bij ING Amsterdam Marathon
Kinderen kunnen zondag 15 oktober tijdens de ING Amsterdam Marathon hun eigen wedstrijd lopen. Zowel bij het Olympisch Stadion als onderweg op het parcours worden hardloopwedstrijden voor de jeugd georganiseerd. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Ronald McDonald VU Kinderstad.

Ronald McDonald VU Kinderstad Jeugdloop
Voor de jeugd van 7 t/m 16 jaar vindt vanaf het Stadionplein een wedstrijd plaats over 2,5 kilometer. De start is om 12.00 uur en de finish is in het Olympisch Stadion. De jeugdloop zal voor een groot gedeelte over het originele marathonparcours gaan. De kinderen zullen vlak voor binnenkomst van de marathon onthaald worden in het stadion door veel publiek. Hierna kunnen zij met ouders de finish van de marathon bekijken. Inschrijven is alleen nog mogelijk op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober in Sporthallen Zuid en zondag 15 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in een tent op het Stadionplein. Vanuit deze tent gaan de kinderen onder begeleiding van vrijwilligers en de clown Ronald McDonald naar de start op het Stadionplein. Alle deelnemers ontvangen na afloop een medaille.

Kilometerlopen
In afwachting van de marathonlopers worden op twee verschillende locaties in de stad kilometerlopen en activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar georganiseerd. De kilometerlopen hebben als primair doel om de Amsterdamse bevolking enthousiast te maken voor de marathon. De lopen vinden vlak voor de doorkomst van de marathon plaats op het Galileiplantsoen ter hoogte van de Radioweg (start 11.30 uur) en bij de Sporthal Oostenburg (start 11.45 uur). Ook zullen verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd worden, waaronder schminken, springkussens, muziek, etc.

Even vergeten dat je ziek bent in Ronald McDonald VU Kinderstad

Volgend jaar wordt Ronald McDonald VU Kinderstad geopend, gevestigd op de bovenste etage van het VU medisch centrum. Een ‘stad die gaat bruisen van de activiteiten, maar waar ook rustige plekken komen waar kinderen zich kunnen ontspannen. Dit alles natuurlijk samen met hun ouders, broertjes, zusjes en vrienden. Het is belangrijk dat deze patiëntjes zich op intellectueel en psychosociaal vlak kunnen ontwikkelen terwijl ze voor lange tijd in het ziekenhuis liggen. Er komt onder andere een televisiestudio, een infotheek en een theater. Een belangrijke partner van de Kinderstad is Ajax. De club maakt een spelershome in de stad waar de kinderen regelmatig spelers kunnen ontmoeten en trainingen en wedstrijden kunnen volgen. De realisatie van de Kinderstad kost heel veel geld en kan niet uit de reguliere middelen betaald worden. Daarom werft de stichting Ronald McDonald VU Huis/Kinderstad geld en middelen om deze droom te realiseren. Voor meer informatie kijkt u op www.ronaldmcdonaldvuhuis.nl Een sponsorformulier om geld in te zamelen met je deelname aan de jeugdloop kan gedownload worden vanaf www.ingamsterdammarathon.nl . Iedereen die meer dan € 15,- ophaalt, krijgt een Happy Meal bon die kan worden besteed bij een McDonalds in de buurt.

Programma ING Amsterdam Marathon 2006

Tijd Activiteiten in en rondom Olympisch Stadion
08.30 uur Stadion open voor publiek
10.00 uur Welkomstwoord door Jan Douwe Kroeske
10.20 uur Aanvang startprocedure marathon met interview Burgemeester Cohen
10.27 uur ING Amsterdam Marathon anthem
10.30 uur Start marathon en ING Management Estafette Marathon door Cohen
10.50 uur Eerste doorkomst marathonlopers
10.55 uur Start Echo 10 km-loop (Fred Roeskestraat)
11.28 uur Finish Echo 10 km-loop
12.00 uur Start Jeugdloop 2,5 km (Stadionplein)
12.10 uur Finish Jeugdloop 2,5 km
12.36 uur Verwachte finish eerste man marathon
12.55 uur Verwachte finish eerste vrouw marathon
13.10 uur Huldiging winnaars marathon
14.00 uur Start halve marathon (Stadionweg)
15.05 uur Finish halve marathon
17.00 uur Laatste loper over finishlijn

Meer informatie op de website van de organisatie

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *