< terug

Ingebrigtsen broers klaar voor het nieuwe seizoen

24 april 2018 (0 reacties)

Het wedstrijdprogramma van de talentvolle Noorse broers Ingebrigtsen is bekend. Filip Ingebrigtsen is de bronzen winnaar van het WK 1500 mtr in Londen.Hij heeft van midden september vorig jaar tot nu alleen maar getraind zonder een enkele wedstrijd. Broer Henrik Ingebrigtsen herstelde van een blessure na zijn optreden bij het EK cross in Slowakijke op tien december 2017. De jongste van de broers is Jakob Ingebrigtsen. De 17-jarige won in de cross de Europese kampioenstitel U20 . Hij is gewild bij sponsoren en heeft al een zeer lucratief contract afgesloten.Omdat hij nog niet meerderjarig is moesten zijn ouders daarvoor tekenen. Aftenposten meldt dat de Ingebrigtsen broers klaar zijn voor het nieuwe seizoen.Ze bereiden zich voor in Flagstaff.

Programma
Het eerste deel van het seizoen is klaar, zegt vader Gjert Ingebrigtsen, hij is ook de coach van de talentvolle Ingebrigtsen broers.Het programma ziet er als volgt uit.
3 mei: Payton Jordan Invitational, Palo Alto, Californië.
26 mei: Diamond League Prefontain Classics, Eugene, Oregon.
7 juni: Diamond League Bislett Games, Oslo.
10 juni: Diamond League, Stockholm.
“Daarna moeten we nadenken over wat het beste past zegt de coach, die weet dat Filip voor elke wedstrijd zal worden uitgenodigd.De Diamond League in Parijs (30/6), Lausanne (5/7), Monaco (20/7) en Londen (21-22 / 7) zijn mogelijke alternatieven.

Flagstaff
De lopers liggen goed op schema in het trainingskamp in Flaggstaff, Arizona, VS, waar ze ook in november waren. Daarnaast hebben Henrik en Filip in januari een hoogtetraining in Zuid-Afrika uitgevoerd.“Alles is tot nu toe goed gegaan. Alle drie volgen het schema dat we afgelopen herfst al hebben toegevoegd, maar het is altijd spannend wat er gebeurt als je aan een nieuw seizoen begint.”Dit geldt met name voor Henrik na de blessure en operatie in juni, hij moet niet te enthousiast zijn,” zegt Ingebrigtsen senior. Ingrid kan de vierde Ingebrigtsen worden die in de toekomst de stap kan maken naar de top. De 11-jarige, die binnenkort 12 jaar oud wordt traint thuis in Noorwegen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *