< terug

Inschrijving 41e editie Marathon Rotterdam geopend

25 november 2021 (0 reacties)

ROTTERDAM – Vandaag is de inschrijving voor de 41e editie van de Marathon Rotterdam, ook wel bekend als #demooiste, snelste en grootste marathon van Nederland geopend. Op zaterdag 9 april 2022 start het marathonweekend traditiegetrouw met de Your Marathon Challenge, Kids Runs en de City Run Rotterdam (4,2 km). Op zondag 10 april zal het startschot worden gelost voor de tienduizenden deelnemers aan de ¼ Marathon Rotterdam, de Marathon Rotterdam en de Business Runs.

41 jaar #demooiste
Na de succesvolle jubileumeditie van afgelopen oktober heeft de organisatie er veel vertrouwen in dat ook de 41e editie een spectaculaire belevenis gaat worden. Geen andere marathon in Nederland kan de sfeer en ambiance van die van Rotterdam ervaren. Zowel op zaterdag als op zondag kunnen de vele toeschouwers de deelnemers toejuichen en traditioneel onthalen aan de finish op de Coolsingel voor het stadhuis.

De iconische Erasmusbrug, het magische Kralingen en de beroemde Coolsingel zijn momenten langs de route die lopers nooit meer zullen vergeten. De organisatie is trots op haar stad, trots op de marathon en wil dat gevoel met lopers, vrijwilligers, partners en toeschouwers delen.

KWF – Ren tegen kanker
De NN Marathon Rotterdam steunt deze 41e editie ook weer KWF Kankerbestrijding. Minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. De deelnemers kunnen het verschil maken door bij inschrijving een donatie te doen en/of een actiepagina aan te maken bij KWF. Tevens heeft KWF een unieke actie: Als deelnemers zich via KWF inschrijven voor de ¼ Marathon Rotterdam of de hele marathon én minimaal 500 euro ophalen aan sponsorgeld voor 1 februari 2022, worden zij beloond met een gratis startbewijs en het unieke ‘Ren tegen kanker’-shirt.

Inschrijving
In totaal worden in het marathonweekend zo’n 50.000 lopers verwacht. Voor de Marathon Rotterdam en ¼ Marathon Rotterdam geldt een maximum aantal deelnemers. De verwachting is dat, net als voorgaande jaren, deze twee zeer populaire afstanden snel uitverkocht zijn.

Uiteraard volgen we de ontwikkelingen nauwgezet en zullen we alle noodzakelijke maatregelen nemen. Wanneer het evenement onverhoopt geen doorgang kan vinden op 9 en 10 april 2022 ten gevolge van COVID-19, blijven de aangeschafte startbewijzen geldig voor de eerstvolgende editie.

Inschrijven is mogelijk via de website.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.