< terug

Inschrijving Amsterdam Marathon 2024 nu geopend

31 oktober 2023 (0 reacties)

Beperkt aantal tickets beschikbaar met start ín het Olympisch Stadion

De inschrijving voor de 48e editie van de Amsterdam Marathon is geopend. Op zondag 20 oktober 2024 kunnen maximaal 45.000 hardlopers meedoen aan de Platinum Label marathon, die bekend staat om het snelle én aantrekkelijke parcours door onze hoofdstad. Er is een gelimiteerd aantal startplekken beschikbaar voor het Olympisch Stadion, daarna gaan de tickets met een startplek buiten het stadion in de verkoop. Naast de klassieke afstand kan er vanaf vandaag ook worden ingeschreven voor de Halve Marathon. Alle afstanden waren afgelopen jaar vroegtijdig uitverkocht, dus wees er op tijd en schrijf je direct in via www.tcsamsterdammarathon.nl.

Extra startbewijzen hele marathon
Voor de diverse onderdelen van de Amsterdam Marathon zijn de onderstaande limieten vastgesteld. Afgelopen jaar groeide de hele marathon al door naar 20.000 deelnemers, dit jaar creëert Sportorganisatie Le Champion nog meer capaciteit met 2.500 extra startplekken. Het evenement is daarmee de grootste marathon van Nederland. Inschrijven voor de TCS 8 km en de Kids Run is mogelijk vanaf maandag 5 februari 2024.

Marathon: 22.500
Start Area A Olympisch Stadion: 15.000
Start Area B Stadionweg: 7.500
Halve Marathon: 19.500
8 km: 3.500
Kids Run: 1.000

Meedoen kan dit jaar ook weer via KWF Ren tegen kanker. Bij een minimale sponsoropbrengst van € 500 ontvang je een gratis startbewijs. De opbrengst komt ten goede aan baanbrekend kankeronderzoek in het Cancer Center Amsterdam. Deelnemers en partners haalden bij de afgelopen editie een recordopbrengst van ruim 1,1 miljoen euro op.

Internationale marathon
De Amsterdam Marathon heeft een enorme aantrekkingskracht op marathonlopers uit de hele wereld. In 2023 kwam maar liefst 65% van de deelnemers op de hoofdafstand uit het buitenland en stonden er meer dan 130 verschillende nationaliteiten aan de start. Highlights in het parcours zijn de start en finish in het iconische Olympisch Stadion uit 1928, het Rijksmuseum, het Vondelpark, de Amstel, de Heineken Experience en de Zuidas.

Platinum Label
De Amsterdam Marathon is een World Athletics Platinum Label wedstrijd. In de wereld zijn er enkele andere marathons die in het bezit zijn van het Platinum Label, waaronder de zes World Marathon Majors (Tokyo, Londen, Boston, Berlijn, Chicago en New York). Amsterdam is de enige marathon in Nederland die deze status heeft. Het parcoursrecord van de mannen staat op 2.03.39 (Tamirat Tola, 2021) en bij de vrouwen op 2.17.20 (Almaz Ayana, 2022).

Compleet sportweekend
Naast de hardlooponderdelen op zondag is er vanaf donderdag een Marathon Expo in Sporthallen Zuid en wordt op zaterdagochtend vanaf het Museumplein de Good Morning City Run georganiseerd. Op zaterdag vindt vanaf het Olympisch Stadion ook de Amsterdam City Walk plaats. Organisator Le Champion werkt nog aan het definitieve programma voor het gehele marathon weekend.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *