< terug

Inschrijving Posbank Cross Duathlon 17 mei van start

14 mei 2019 (0 reacties)

Op zaterdag 28 september staat de zesde editie van de Posbank Cross-Duathlon op de agenda. Een bijzondere en wellicht laatste editie, waarbij het scoutingterrein van De Markesteen in Velp dient als uitvalsbasis voor de mooiste en spectaculairste Cross-Duathlon wedstrijd van Nederland. Het is op dit moment onduidelijk of er in 2020 een passend vervolg mogelijk is. Vanaf vrijdag 17 mei start de inschrijving voor deze zesde editie van dit multisport-evenement bestaande uit hardlopen – mountainbiken – hardlopen. Via de website www.posbankcrossduathlon.nl kunnen mountainbikers, (trail)runners, du- en triathleten zich aanmelden voor deze allerlaatste editie van de Posbank Cross-Duathlon met het huidige parcours en start/finish-terrein bij scoutinggroep De Markesteen.

Laatste keer?
Met als uitvalsbasis het terrein van scoutinggroep Markesteen en Buitenplaats Beekhuizen in Velp staat het evenement garant voor een unieke sfeer. Helaas is de huidige locatie en parcours rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Piramide en het Rozendaalse Veld voor de laatste keer het toneel voor de atleten. Met de nieuw te realiseren mountainbike route op de Veluwezoom acht de gemeente Rheden het niet wenselijk om het huidige parcours met uitvalsbasis scoutingterrein De Markesteen te handhaven.

Schitterende belevenis
Deelname aan de Cross-Duathlon is voor zowel recreatieve deelnemer als topatleet een schitterende belevenis. Afgelopen jaar wist het evenement deelnemers te trekken uit alle provincies van Nederland. Ook deelnemers uit België, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Groot-Brittannië wisten de sportieve uitdaging in Velp te vinden. De Posbank Cross-Duathlon geldt voor veel deelnemers als meest enerverende en sfeervolle cross-duathlon op de kalender. Uniek voor Nederlandse begrippen zijn de vele hoogtemeters die moeten worden bedwongen. De startklim met een hoogteverschil van 30 meter is voor de atleten de scherprechter, welke onder het toeziend oog van de toeschouwers vier tot zes keer moet worden beklommen.

Koninginnen afstand
De pittige ‘Lange afstand’ bestaat uit 7km hardlopen, 21km mountainbiken en 3km hardlopen. Ook wel bekend als de koninginnen afstand van de Posbank Cross-Duathlon. De ‘Korte afstand’ bestaat uit 4,5km hardlopen, 10km mountainbiken en 2km hardlopen. Je kunt de afstanden individueel of als duo volbrengen. Bij deelname als duo neemt één iemand beide looponderdelen voor zijn rekening en de ander het mountainbiken.

Inschrijving
Het evenement is jaarlijks uitverkocht, waarbij de deelname limiet afgelopen jaar razendsnel is behaald. Naar verwachting zal de inschrijving dit jaar ook weer erg snel verlopen. Via de website van de Posbank Cross-Duathlon is inschrijving mogelijk tot de deelname limiet is behaald. Inschrijven is mogelijk vanaf € 17,50 p.p. Meer informatie en inschrijvingen via www.posbankcrossduathlon.nl
______________________________________________________________

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *