< terug

Inschrijvingen geopend voor 40e Marathon Eindhoven op 12 en 13 oktober 2024

3 mei 2024 (0 reacties)

Jubileumeditie met vernieuwd programma

Vanaf vandaag is het mogelijk om je in te schrijven voor de 40e editie van de Marathon Eindhoven. De jubileumeditie vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste tweedaagse sportevenement in de regio. Dit jaar is het programma aangepast, waardoor er over zaterdag en zondag gezamenlijk zo’n 35.000 deelnemers verwelkomd kunnen worden.

Maes van Lanschot, wethouder Sport: “Schitterend dat iedereen kan meedoen met dit sportevenement. Van jong tot oud en van wandelaar tot topatleet. In haar veertigste jaar bruist de Marathon Eindhoven als nooit tevoren.”

De Marathon Eindhoven vindt traditiegetrouw plaats in het tweede weekend van oktober. Het hardloopevenement heeft een prominente plaats op de hardloopkalender verkregen. Bij de ASML Marathon Eindhoven zijn er afstanden voor iedereen: van laagdrempelige afstanden als de City Run en RSM 1/4 Marathon, tot de Halve en Marathon. De Mini Marathon, Your Marathon Challenge en Marathon Eindhoven Urban Walk maken het programma compleet.

“ASML vindt het als titelpartner fantastisch dat we ook in de veertigste editie sporters en hun toeschouwers kunnen samenbrengen. Afgelopen jaar hebben we gratis kaarten beschikbaar gesteld aan Brainport inwoners die anders niet mee zouden kunnen doen. Dit was zo’n succes, dat we het dit jaar uitbreiden met honderden startbewijzen en een uitgebreid trainingsprogramma. Hiermee geven we hen de kans om gezamenlijk aan een doel te werken en aan de start te staan bij dit evenement!’ zegt Marjolein de Hooge, hoofd maatschappelijke betrokkenheid bij ASML.

Marathon challenge

Om 13.00 uur gaat de Your Marathon Challenge van start. Bij de Your Marathon Challenge wordt iedereen die niet aan de reguliere onderdelen mee kan doen aangemoedigd om in beweging te komen. De deelnemers volbrengen de laatste 1,195 kilometer van hun marathon. De eerste 41 kilometer hebben zij al op andere momenten en in hun eigen tempo volbracht.

De Mini Marathon is naar de zaterdagmiddag verplaatst. Iedereen vanaf 4 jaar kan meedoen aan de JMini Marathon 1,5 km. Nieuw dit jaar is de toevoeging van de Mini Marathon 2,5 km. Met de City Run van 5km wordt de zaterdagmiddag afgesloten. 

Op zondag vinden de Marathon, Halve Marathon en RSM 1/4 Marathon (10,55km) plaats. Het programma is aangepast, zowel de Marathon en Halve Marathon starten in de ochtend. De zondag wordt afgesloten met de 1/4 Marathon van 10.55km in de middag. Op de zondag kunnen bedrijven deelnemen aan de Business Runs op diverse afstanden. De finish van alle afstanden is op de Vestdijk.

“De Marathon Eindhoven is al 39 edities lang een groot sportief feest in Eindhoven,” aldus Wilbert Lek, directeur Marathon Eindhoven. “Om deze 40e editie in 040 extra glans te geven, is onze missie om uit iedere straat van de stad een deelnemer aan de start te hebben.”

Belgisch Kampioenschap

Tijdens de 40e editie van de Marathon Eindhoven vindt op zondag 13 oktober ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaats. Het kampioenschap is al acht edities onderdeel van de marathon.

Goede doel: KWF Kankerbestrijding

Zoals ieder jaar is er een goed doel verbonden aan de Marathon Eindhoven. Voor deze jubileumeditie is dat wederom KWF Kankerbestrijding. Deelnemers kunnen een donatie doen tijdens de inschrijving of een actiepagina aanmaken.

Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *