< terug

Inschrijvingen geopend voor de 48e CPC Loop Den Haag

9 november 2023 (0 reacties)

Haags hardloopfeest voor jong en oud op zondag 10 maart 2024

Vanaf vandaag is het voor iedereen mogelijk om zich in te schrijven voor de CPC Loop Den Haag. De 48e editie van deze voorjaarsklassieker vindt plaats op zondag 10 maart 2024.De CPC Loop Den Haag is jaarlijks voor vele lopers de start van het hardloopseizoen. De lenteklassieker met diverse afstanden voor jong en oud trekt jaarlijks zo’n 30.000 deelnemers naar de hofstad.

Op de hoofdafstand, de Halve Marathon, gaan jaarlijks de internationale toplopers de strijd aan met de nationale top. Zo stuntte Nienke Brinkman de afgelopen editie door de winst van dit onderdeel op haar naam te zetten. De Halve Marathon kenmerkt zich door een vlak parcours dat de lopers door de stad naar de boulevard in Scheveningen brengt en van daaruit weer terug naar het Malieveld. Naast de toplopers gaan er jaarlijks duizenden recreatieve lopers van alle leeftijden van start op de diverse afstanden. De CPC Loop Den Haag is een ware loop beleving.

Het Malieveld is het middelpunt van de CPC Loop. Hier starten en finishen alle onderdelen. De CPC4ALL voor lopers met een beperking en gro-up Jeugdlopen vormen de start van de dag. De 5 KM Loop, 10 KM Loop en Halve Marathon maken het programma compleet. Met dit brede aanbod aan afstanden is er voor iedere sporter een geschikt doel te stellen.

Hilbert Bredemeijer, Wethouder Sport én fanatiek deelnemer: “De CPC Loop is elk jaar een van de grootste en mooiste sportevenementen van Den Haag. Voor zowel jong als oud, ervaren als startende hardlopers is het geweldig om aangemoedigd door stadsgenoten door Den Haag te rennen. Het is een fantastische ervaring om met tienduizenden deelnemers mee te doen en ik kijk er enorm naar uit.”

Ren tegen kanker
Het goede doel van de CPC Loop Den Haag is dit jaar KWF Kankerbestrijding. Onder het motto “Ren tegen kanker” kunnen deelnemers hun deelname opdragen aan het goede doel en sppimonsorgeld ophalen. Ook kunnen deelnemers bij hun inschrijving een donatie doen.

Inschrijven
Vanaf vandaag kan worden ingeschreven voor alle onderdelen van de CPC Loop Den Haag: CPC4ALL van 1 KM, gro-up Jeugdloop (1 KM en 2,5 KM), 5 KM Loop, 10 KM Loop en de Halve Marathon. Wandelaars kunnen zich inschrijven voor de City Pier Night Walk. Ook bedrijventeams en scholen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *