< terug

Internationaal startveld mannen Singelloop Breda

1 oktober 2019 (0 reacties)

Ook bij de mannen is het deelnemersveld van de Singelloop Breda van een 5 sterrenniveau. Niet minder dan 10 atleten met een IAAF label wist Jacobs te strikken waardoor er voor in het veld geknald zal worden. Het internationale veld is groter, breder en met 22 nationaliteiten internationaler dan ooit!

Vuurwerk is dus gegarandeerd met als finale het ‘afsprinten’ op de rode loper op de kasseien van de Bredase Grote Markt. De winnaar van vorig jaar, de Eritreeër Berhane Tesfay, krijgt meer dan geduchte tegenstand van een aantal wereldtoppers uit de Oost Afrikaanse hoogvlakte alsmede uit Marokko. Grootste tegenstrever zal zijn Abel Chebet, de 20 jarige Ugandees die enkele weken geleden de Tilburg Ten Miles wist te winnen. Ook de Kenianen Gilbert Bii (vorig jaar 4e in Breda) en Josphat Chumo (Praag 10 km 27.58) strijden om de ereplaatsen. Echter niets is gelopen want ook Marokko vaardigt 3 absolute toplopers af onder aanvoering van Taoufik Allam (de nummer 2 van Egmondhalve marathon), Jakoub Labquira (p.r. 1.02.01) en Jaoud Chemal (zilver IAAF label). Gevaarlijke outsiders en labelatleten zijn: El Hassan Oubaddi (Spanje), Mikael Ekvall (Zweden), Ahmed El Mazouri (Italië) en de Duitser Samuel Fitwi (2e EK cross <23 jaar) die in Breda de Duitse EK limiet wil lopen.

Nederlanders
De Nederlandse delegatie staat onder leiding van veelvoudig Nederlands kampioen Michel Butter (6e New York marathon 2017 en dit jaar 1e NK 10km) Butter test zich in Breda voor de New York marathon van dit jaar, alwaar hij zijn ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020 hoopt veilig te stellen. Veel tegenstand wordt verwacht van de in bloedvorm verkerende Mohamed Ali (2e NK halve marathon, 2e Nederlander Tilburg Ten Miles), Ronald Schroër, Paul Zwama en Lucas Nieuweboer. Met tien lopers die in vorm zijn en een lage 60’er kunnen lopen is de concurrentie groter dan ooit tevoren en dat moet garant staan voor veel strijd en hopelijk mooie tijden. Het enige waar Frans Jacobs nog een kaarsje voor opsteekt is het weer. Als dat redelijk is, dan kan dit in de breedte weleens de snelste editie ooit worden. Een IAAF label waardig.

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *