< terug

Internationale atleten gaan de strijd aan met de Nederlandse top tijdens Egmond Halve Marathon

3 januari 2024 (0 reacties)

Archiefbeeld Koen Naert

Internationale atleten gaan de strijd aan met de Nederlandse top tijdens Egmond Halve Marathon
De Egmond Halve Marathon heeft op zondag 14 januari Koen Naert aan de start staan. De 34-jarige Naert uit België zal het gaan opnemen tegen Victor Chumo, Lahsene Bouchikhi en de Nederlanders Khalid Choukoud, Luuk Maas en Tom Hendrikse.

De 34-jarige Koen Naert komt een gooi doen naar de overwinning. Naert liep in november zijn laatste marathon voor de Olympische Spelen van volgende zomer. Hij koos voor een behouden start om na een indrukwekkende inhaalrace beslag te leggen op de vijfde plaats. Een zeer geslaagde laatste marathon, de focus ligt dit voorjaar vooral op halve marathons om zijn basissnelheid te verbeteren. De Egmond Halve Marathon is er daar een van.

Naert over de Egmond Halve Marathon: “Deelnemen aan de voorjaarsklassieker in Egmond is altijd iets om naar uit te kijken. Althans vooraf, want tijdens de race ben je altijd zeker van spektakel. Het is telkens een gevecht tegen meer dan alleen maar je concurrenten, de omstandigheden in Egmond dwingen je altijd tot het uiterste te gaan.”

Voor Lahsene Bouchikhi is Egmond, net zoals voor Koen Naert, geen onbekend terrein. Bouchikhi stond vorig jaar ook al aan de start en kwam toen als zesde over de finish, achter zijn broertje Soufiane Bouchikhi die toen als eerste over de streep kwam. Lahsene Bouchikhi liep recent in Valencia de marathon in 2.08.36 en in oktober de halve marathon in 1.02.28.

Naast Bouchikhi kan Naert ook concurrentie van de Keniaan Victor Chumo verwachten. Zijn beste tijd op de halve marathon staat op 59.58. Chumo heeft nog niet eerder aan de start gestaan in Egmond en weet dus niet wat voor spektakel hij op het strand kan gaan verwachten.

Sterk internationaal vrouwenveld
De Nederlandse vrouwen zullen iets meer moeite hebben om met het internationale loopgeweld om te gaan, maar de onderlinge strijd wordt zeker interessant. De grote favorieten voor het Nederlandse podium zijn Andrea Deelstra, Anne Luijten, Jill Holterman en Ruth van der Meijden. Deelstra eindigde vorig jaar als tweede achter Nienke Brinkman in de halve marathon, Luijten liep recent in Amsterdam de limiet voor de Olympische Marathon in Parijs. Op de internationale deelnemerslijst staan onder andere Sarah Lathi, Fabienne Schlumpf en Viktoriia Kaliuzhna.

Live uitzending
De wedstrijd gaat vanaf 12.16 uur van start met de vrouwen. Om 12.25 uur klinkt vervolgens het startschot voor het mannenveld. In de traditionele man-vrouw wedstrijd gaan de heren de strijd aan met de vrouwen. Het evenement is vanaf 12.00 uur live te volgen op NH Sport. In totaal doen er bijna 18.000 hardlopers mee aan de 49e editie van de Egmond Halve Marathon.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *