< terug

Internationale meeting Huizingen: Isaac Kimeli flirt met BR over 2 mijl

13 augustus 2023 (0 reacties)

Isaac Kimeli is in eigen club de grote uitblinker geworden van de internationale atletiekmeeting van Huizingen. Hij strandde op amper acht honderdsten van het 26 jaar oude Belgisch record in de ongebruikelijke 2 mijl en kan met vertrouwen naar het WK in Boedapest.

Het is door een coronabesmetting nog niet het seizoen van Isaac Kimeli/OEH geweest, maar op het BK in Brugge bewees hij al dat hij er weer door begon te komen. En dat onderstreepte hij in Huizingen nog eens. Over de ongewone 2 mijl strandde hij met 8’14”96 op amper acht honderdsten van het 26 jaar oude nationale record van Mohammed Mourhit, die later op epogebruik betrapt zou worden. Isaac kan hoe dan ook met vertrouwen richting Boedapest.

De andere uitblinker van de avond was Mariska Parewyck/EA, die zich op haar 34e verbeterde tot 2’03”85 in de 800 meter en de top twintig aller tijden binnenkomt. Gauwgenoot Pieter Claus/ALVA liep een mooie 1.500 meter in 3’40”62. Ook in de 800 meter bij de mannen ging het overigens stevig vooruit, met Aurèle Vandeputte/HAC als beste Belg in 1’46”97.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *