< terug

Isaac Yego wint Leiden marathon. Bjorn Koreman finisht als zesde in 2.25. (uitslagen en video)

12 mei 2024 (0 reacties)

De Leiden marathon werd vandaag volgens verwachting gedomineerd door de Keniaanse favorieten. Door de warme omstandigheden werd er niet zo snel gelopen als verwacht. De parcoursrecors blijven buiten het bereik. De Keniaan Yegon won met een tijd van 2.16.36. Er was een tweede plaats voor zijn landgenoot Kipchuma in 2.16.55. De derde plaat is voor de Ethiopier Mezgefe Degefu. Bij de dames gaat de winst naar een Keniaanse. Janeth Kiptoo wint in 2.34.14. De tweede plaats is voor Mildred Kinyanja in 2.43.17. De Ethiopische Betelhem Nega wordt derde in 2.48.15.

Bjorn Koreman
Beste Nederlander is Bjorn Koreman met een zesde plaats. Koreman voldeed echter niet aan de verwachtingen en finishte in de marathon van Leiden ver boven zijn persoonlijk record van 2022 (2:10.32).In te warme omstandigheden kwam Koreman tot een tijd van 2:25.31. Koreman is al een tijdje niet in staat om zijn vorm van 2022 te evenaren. Vorig jaar geraakte hij in de aanloop naar de marathon van Rotterdam overtraind en kwam toen niet verder dan 2.16. De marathonloper uit Geertruidenberg gooide het roer om, verliet coach Wassenaar en besloot zich uiteindelijk te laten coachen door Titus Fierkens uit Zevenaar. Koreman wilde dit voorjaar een tijd onder de 2.10 lopen. In de marathon van Rotterdam moest Koreman vroegtijdig afhaken en besloot voor een herkansing te gaan in de marathon van Leiden. Ook vandaag in Leiden lukte het hem niet om een aansprekende tijd te lopen.


Tien kilometer afgelast
De omstandigheden zijn in Leiden voor de organisatie reden om de tien kilometer af te gelasten. Er zijn teveel onwelwordingen.

Lees hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *