< terug

ISTAF Indoor Berlijn.Wedstrijdverslag met alle uitslagen

11 februari 2023 (0 reacties)

Met nog slechts drie weken te gaan tot de Europese Indoorkampioenschappen in Istanbul heeft Reece Prescod zijn topvorm laten zien op de 60 m. Hij liet van start tot finish een zeer sterke prestatie zien en stormde naar een persoonlijke besttijd van 6,49 seconden, waarmee hij de wereldranglijst evenaarde. Prescod is nu de nummer één van Europa dit seizoen en verbrak het Istaf indoorrecord dat in handen was van Kim Collins. De wereldkampioene 100 meter van 2003 uit St Kitts en Nevis liep in 2015 een tijd van 6,50. Joshua Hartmann werd tweede met een persoonlijke besttijd van 6,53, terwijl landgenoot Julian Wagner derde werd in 6,56.

“Het is de muziek, het is het publiek, alles – de Istaf indoor is een van mijn favoriete meetings. Ik was hier in 2019 en won toen. Dit jaar brak ik het meetingrecord en won ik opnieuw”, zei Reece Prescod en legde uit: “Ik heb heel hard getraind. Mijn coach en ik hebben aan nieuwe dingen gewerkt. Ik ben samen met Jeremiah Azu naar Italië verhuisd om met Marco Airale te werken. Nieuwe coach, nieuwe vibes. Laten we kijken wat er gebeurt op de 100 meter.”

Behalve de start kende Daryll Neita ook een uitstekende 60 m race. De Britse sprinter domineerde het veld en won het onderdeel met een geweldige persoonlijke besttijd van 7,05 seconden. Evelyn Tristan van Barbados werd tweede en verbeterde daarmee haar eigen nationale record tot 7,14. Zij blesseerde zich daarbij echter en had ondersteuning nodig toen zij na de race ernstig hinkte. Gina Lückenkemper, Europees kampioene op de 100 meter in Duitsland, werd derde met een beste tijd van 7,16 seconden. 

“Ik was echt enthousiast om hier te racen. Ik loop hier een geweldig PB. Het is ongelooflijk. Deze tijd betekent dat ik in een fantastische vorm ben. Ik heb veel zin in de Europese Indoorkampioenschappen. Voor mij gaat het er op de 60m gewoon om mijn 100m race te verbeteren. En dat maakte vandaag een enorm verschil. Ik vind het geweldig hier, de sfeer is fameus,” zei Daryll Neita.

Britany Anderson was een late toevoeging aan de 60 m horden race in Berlijn. De Jamaicaanse, die afgelopen zomer op de wereldkampioenschappen in Eugene (VS) het zilver won op de 100 m horden, was ook in de finale een late starter. Toen ze langzaam uit de blokken kwam, moest ze terrein goedmaken en dat deed ze ook. Vlak voor de laatste hindernis had ze het gat naar Michelle Jenneke bijna gedicht, waarna ze de Australische passeerde om de overwinning veilig te stellen. Met 7,85 seconden miste Britany Anderson in Berlijn haar persoonlijke record met slechts 0,03 seconden. Michelle Jenneke klokte bij de Istaf Indoor twee persoonlijke records: eerst won ze haar serie met 7,95 en daarna verbeterde ze zich tot 7,89 in de finale. Natalia Christofi uit Cyprus werd derde met 8,01. “Ik denk dat ik nog wat aan de start kon werken en mijn eerste horden beter kan nemen. Maar verder was de race goed. Het was een fantastische show hier in Berlijn. Ik was hier voor het eerst en ik hoop dat ik een kans krijg om terug te komen”, aldus Britany Anderson.

Er was een derde overwinning voor Groot-Brittannië in Berlijn toen David King de sprinthorden voor mannen op zijn naam schreef. In een close race klokte hij een beste seizoenstijd van 7,63 seconden en bleef Damion Thomas uit Jamaica voor, die in 7,65 over de streep kwam. Paolo dal Molin uit Italië werd derde met 7,69. In de eerste ronde had Daniel Roberts met 7,57 de snelste tijd van de dag gelopen. De Amerikaan trok zich echter terug en startte niet in de finale.

Lees hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *