< terug

Italiaans marathonrecord Aouni in Barcelona; Allam wint Rome-marathon

20 maart 2023 (0 reacties)

Taoufik Allam

De Italiaan Iliass Aouani loopt niet in Rome, maar kiest voor de topmarathon in het Spaanse Barcelona. Hij wordt negende in 2.07.16u. Dat is een nieuw nationaal record. De 27-jarige loper is daarmee drie seconden sneller dan Eyob Faniel.

Het is zijn derde marathon en hij blijft ook onder de limieten voor de OS-2024 en de WK later dit jaar. Aouani loopt de laatste kilometers met bloed aan zijn rechtervoet door een blaar. Hij neemt met zijn prestatie revanche voor een teleurstellende vierde plaats op de Italiaanse crosskampioenschappen in het weekeinde daarvoor. In december heeft hij nog last gehad van een corona-besmetting.

Rome
In Rome wint de Marokkaan Taoufik Allam de marathon in 2.07.43u. Dat is een persoonlijk record voor de 34-jarige atleet. Tweede wordt de Keniaan Wilfred Kigen (2.08.45), die zo’n drie kilometer voor de eindstreep wordt achtergelaten door Allam voor een finish dichtbij het Colosseum. Beste Italiaan is Nekagenet Crippa (zesde, 2.12.11). Bij de vrouwen wint de Keniaanse Betty Chepkwony (2.23.02). Bij deze 28e editie zijn er in Rome in totaal zo’n 30.000 deelnemers.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *