< terug

Jaap van de Berg liep in La Roche

21 januari 2014 (0 reacties)

Marathon in de Franse Ardennen

Jaap van de Berg is een veelloper op het gebied van marathons en wel in het bijzonder marathons met veel natuurschoon. Hij stuurde onze redactie het volgende verslag

La Roche
De eerste natuurmarathon dit seizoen was voor 2 weken terug in La Roche die onder tropische omstandigheden gelopen is.
Toch nog een tijd van 4 uur 5 minuten en nog wat.Leuk was dat onze prins Pieter Christiaan van Oranje zoals dat ook op de uitslagenlijst staat binnen kwam in een goede tijd van 4.33.14.Maar afgelopen zondag de natuurmarathon van Thilay gelopen door de Franse Ardennen.Op deze omloop werd ik gewezen door Claude Conrardy uit Luxemburg die de loopsite beheert van www.4runners.cc

Frustratie
Aldus een jeugdherberg in Bouillon gereserveerd wat ongeveer 40 km van Thilay ligt.Doordat mijn Frans nul, nul is heb ik weinig info ontvangen. Emails in het Engels beantwoorden ze niet en een vraag in ons beste Frans wordt beantwoord met OK.Zo op zondagmorgen vroeg richting Thilay omdat de starttijd 8.00 uur is.Thilay is echt een dorpje met 1 kerk en 1 kroeg en 20 huizen om een pleintje.Hier gebeurde dus ook alles, zoeken hoeft niet.De starttafel was opgesteld midden in een weiland en sloot mij netjes achter in de rij aan.Tot mijn verbazing en ingehouden woede werd ik geweigerd op de marathon omdat ik geen medisch attest kon overhandigen.Helaas zijn er niet veel Fransen die Engels spreken dus mijn frustatie werd alsmaar groter.Gelukkig herinnerde ik mij dat ik een Knaupasje in mijn geldbuidel heb en weer tot mijn verbazing werd dit geaccepteerd.

De wedstrijd
Toen om kwart voor 8 richting de startlijn die was getrokken voor de kerk en daar stonden al zon 150 marathonlopers waarvan zeker 100 met een camelbag.Heb ik weer wat gemist, zelf heb ik nog geen flesje water bij mij dus dat wordt weer spannend.Maar gelukkig op dit prachtige en zware parcours alles perfect georganiseerd.Water in overvloed, eten en 3 soorten bewegwijzering.Snap niet dat ze een camelbag omdoen.De route ging eerst langs de rivier de Semois, een zijtak van de Maas, over de vele heuvels, via vele beekjes met stapstenen, bruggetjes, door modder waar je tot je enkels in zakte, rotspaden, dwars door stukken weiland en bossen, ravijnen en opeens midden in het bos een prachtige rotsformatie waar ik even stil ben blijven staan om te genieten van dit unieke plekje.Maar ja had ik dat maar niet gedaan want mijn eindtijd was 4.00 51.De finish was ook weer zo apart, onder een prachtige Romeinse brug.Deze marathon kan je zeker vergelijken met La Roche en Trail du Lac in Luxemburg.Mea mijn vrouw heeft de 19 km gelopen en had toevallig haar medisch attest wel bij zich Zonder problemen dus kunnen starten en kwam binnen in een tijd van 2 uur 6 minuten en heeft ook toevallig stil gestaan bij de prachtige rotsformatie midden in het bos De volgende marathon is die van bad Pyrmont in Duitsland op 29 juli.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jaap van de Berg liep in La Roche

28 juni 2006 (0 reacties)

Marathon in de Franse Ardennen

Jaap van de Berg is een veelloper op het gebied van marathons en wel in het bijzonder marathons met veel natuurschoon. Hij stuurde onze redactie het volgende verslag

La Roche
De eerste natuurmarathon dit seizoen was voor 2 weken terug in La Roche die onder tropische omstandigheden gelopen is.
Toch nog een tijd van 4 uur 5 minuten en nog wat.Leuk was dat onze prins Pieter Christiaan van Oranje zoals dat ook op de uitslagenlijst staat binnen kwam in een goede tijd van 4.33.14.Maar afgelopen zondag de natuurmarathon van Thilay gelopen door de Franse Ardennen.Op deze omloop werd ik gewezen door Claude Conrardy uit Luxemburg die de loopsite beheert van www.4runners.cc

Frustratie
Aldus een jeugdherberg in Bouillon gereserveerd wat ongeveer 40 km van Thilay ligt.Doordat mijn Frans nul, nul is heb ik weinig info ontvangen. Emails in het Engels beantwoorden ze niet en een vraag in ons beste Frans wordt beantwoord met OK.Zo op zondagmorgen vroeg richting Thilay omdat de starttijd 8.00 uur is.Thilay is echt een dorpje met 1 kerk en 1 kroeg en 20 huizen om een pleintje.Hier gebeurde dus ook alles, zoeken hoeft niet.De starttafel was opgesteld midden in een weiland en sloot mij netjes achter in de rij aan.Tot mijn verbazing en ingehouden woede werd ik geweigerd op de marathon omdat ik geen medisch attest kon overhandigen.Helaas zijn er niet veel Fransen die Engels spreken dus mijn frustatie werd alsmaar groter.Gelukkig herinnerde ik mij dat ik een Knaupasje in mijn geldbuidel heb en weer tot mijn verbazing werd dit geaccepteerd.

De wedstrijd
Toen om kwart voor 8 richting de startlijn die was getrokken voor de kerk en daar stonden al zon 150 marathonlopers waarvan zeker 100 met een camelbag.Heb ik weer wat gemist, zelf heb ik nog geen flesje water bij mij dus dat wordt weer spannend.Maar gelukkig op dit prachtige en zware parcours alles perfect georganiseerd.Water in overvloed, eten en 3 soorten bewegwijzering.Snap niet dat ze een camelbag omdoen.De route ging eerst langs de rivier de Semois, een zijtak van de Maas, over de vele heuvels, via vele beekjes met stapstenen, bruggetjes, door modder waar je tot je enkels in zakte, rotspaden, dwars door stukken weiland en bossen, ravijnen en opeens midden in het bos een prachtige rotsformatie waar ik even stil ben blijven staan om te genieten van dit unieke plekje.Maar ja had ik dat maar niet gedaan want mijn eindtijd was 4.00 51.De finish was ook weer zo apart, onder een prachtige Romeinse brug.Deze marathon kan je zeker vergelijken met La Roche en Trail du Lac in Luxemburg.Mea mijn vrouw heeft de 19 km gelopen en had toevallig haar medisch attest wel bij zich Zonder problemen dus kunnen starten en kwam binnen in een tijd van 2 uur 6 minuten en heeft ook toevallig stil gestaan bij de prachtige rotsformatie midden in het bos De volgende marathon is die van bad Pyrmont in Duitsland op 29 juli.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *