< terug

Jacob Ingebrigtsen en Karoline Grovdahl ongenaakbaar naar Europese titel cross (alle uitslagen)

12 december 2021 (0 reacties)

Bij het EK cross in Dublin heeft Jacob Ingebrigtsen opineuw een Europese titel voor zich opgeëist. De Noor sloeg in de laatste omloop een beslissend gat met zijn grootste concurrent Aras Kaya . De Turk werd tweede. De Franse atleet Jimmy Gressier toonde opnieuw een uitstekende crossatleet te zijn en finishte als derde. Ook bij de dames was er Noors succes, Karoline Grovdahl klopte de Zweedse atlete Meraf Bahta. De Duitse atlete Alina Reh werd sterk derde in het Europees kampioenschap

IngebrigtsenIngebrigtsen en Grovdahl
Ingebrigtsen werd al vier keer kampioen in de categorie onder twintig jaar. Dit was zijn eerste titel bij de mannen senioren.Ingebrigtsen werd dit jaar Olympisch kampioen 1500 mtr. Mike Foppen kon niet meekomen in het Europese crossgeweld en finishte als twintigste.Vooraf had hij gehoopt op een eindklassering bij de beste vijftien atleten. Foppen was met Tom Hendrikse de Nederlandse deelnemer bij de mannen senioren. Hendrikse finishte als 41 e. Bij de dames was er maar een Nederlandse deelneemster. Jip Vastenburg finishte als 35e. Grovdahl pakte haar eerste titel bij het EK cross. Ze werd in 2015 en 2016 al eens derde. In 2019 werd ze tweede. Een mooi resultaat voor de steepleloopster die op de OS van dit jaar actief was op de 5000 en 10.000 mtr. Ze moest daar in de gouden finale van Sifan Hassan uitstappen.

GrovdahlNederlandse prestaties
De beste Nederlandse prestatie kwam van de Nederlandse Emmy van den Berg die uitstekend elfde werd bij de dames onder twintig. De atlete uit Vught was dit jaar ook al deelneemster aan het EK junioren.De 1500 mtr specialiste moest in Talinn bij de 3000 mtr uitstappen. Het Nederlandse team werd onder leiding van van den Berg vierde in het eindklassement. In de andere categorieën speelden de Nederlandse atleten geen rol van betekenis. Jesse Fokkenrood werd 52e bij de atleten onder twintig. Stan Schipperen werd met een 55e plaats de beste NL atleet bij de alteten onder 23. Diane van Es werd in deze categorie 43e.


Bekijk hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *