< terug

Jacob Kiplimo meldt zich af voor het WK atletiek

11 augustus 2023 (0 reacties)

Oeganda’s langeafstandloper Jacob Kiplimo heeft zich teruggetrokken uit de Wereldkampioenschappen Atletiek. Kiplimo liep op 1 augustus een blessure op tijdens de training in Kapchorwa en zal niet op tijd herstellen voor de kampioenschappen van 19 tot 27 augustus in Boedapest, Hongarije.

“Het medische rapport geeft aan dat hij een acute blessure aan de rechter hamstring heeft opgelopen en nog een paar weken nodig heeft om volledig te herstellen. Er wordt daarom niet verwacht dat hij de komende een of twee maanden optimaal kan trainen,” staat in een medisch rapport, dat gedeeltelijk is gedeeld door de Oeganda Atletiek Federatie.

Het is een enorme klap voor Oeganda, want Kiplimo was ingeschreven voor de 5000m en 10.000m.Hij was ook de favoriet op twee afstanden de 5000m en 10.000m. Hij is wereldrecordhouder op de halve marathon en bronzen medaillewinnaar op de Olympische 10.000 meter van 2020 in Tokio.

De afwezigheid van Kiplimo betekent dat nu de focus helemaal zal zijn op zijn landgenoot Joshua Cheptegei, die ook is ingeschreven voor de 5000 en 10.000 meter.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *