< terug

Jake Caterall doet het 200 km rennen in de moordende hitte

9 augustus 2020 (0 reacties)

Fotocredit Run2dayAmsterdam

Jake Catterall (28) is een in Amsterdam woonachtige Brit die van uitdagingen houdt zo lezen we op de site van Run2Day Amsterdam. Dit is een beetje een understatement want hij heeft meerdere Ironmans gedaan, is een 1:14 half marathonloper, heeft (nonstop) 714km van Amsterdam naar Berlijn gefietst in 28 uur en heeft verschillende bergen beklommen. Zijn droom is om het wereldrecord te zetten voor het rand-tot-rand doorkruizen van Antarctica door de Zuidpool heen – niet ondersteund en zonder hulp. Vandaag liep hij in de moordende hitte 200 km

Het gevoel niet genoeg te doen in het leven of niet het meeste uit een evenement te halen, is de onderliggende drive van zijn prestaties.
De reden van zijn sportieve escapades is dat hij meer van zichzelf eist dan anderen verwachten.In de Telegraaf doet hij zijn relaas. Citaat “Een hele goede vriend van mij ging altijd vol voor het avontuur. Hij daagde zichzelf op allerlei manieren uit met bergbeklimmen en survivallen in de natuur. Ik hing aan zijn lippen als hij vertelde. Terwijl ik eigenlijk maar één verhaal had: ik was weer naar de gym geweest, puur om mijn lijf te shapen. Dat was het. En dat gaf een knagend gevoel”


Dit weekeinde liep hij in de moordende hitte een afstand van 200 km.Startpunt Vondelpark met een groot omloop door de Randstad en weer finishen in het Vondelpark. De laatste 12 uur dacht hij alleen maar aan opgeven maar de doorzetter finishte wel.Zij voorbeelden zijn sportieve helden zoals Paula Radcliffe en met name de Navy Seal David Goggins.Het boek dat Goggings schreef Can’t Hurt Me is voor hem de inspiratiebron.Ik vind dat ik wat meer van mezelf kan eisen. Catteral liep in de voorbereiding al een keer 100 km.Het was vandaag door de hitte loodzwaar en na 100 km dacht hij al aan opgeven.Maar er kwam steeds weer hazen die superenthousiast waren aldus Caterall in de Telegraaf. Zijn volgende doel is rondom IJsland fietsen.Een weekend maximaal besteden door een kop koffie en een croissantje op Instagram te posten is aan hem niet besteed.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *