< terug

Jimmy Gressier onderwerp vooronderzoek sexuele intimidatie

6 februari 2024 (0 reacties)

De Franse recordhouder op de 5.000 meter Jimmy Gressier is in het vizier van justitie. Jimmy Gressier, 26 jaar, is het onderwerp van een vooronderzoek voor seksuele intimidatie, zo vernam Franceinfo op dinsdag 6 februari van het parket van Parijs, waarbij informatie van de krant L’equipe werd bevestigd.

Dit onderzoek werd geopend naar aanleiding van een rapport “onder artikel 40” van het Wetboek van Strafvordering, uitgevoerd door de directeur-generaal van het Nationaal Instituut voor Sport (Insep) in oktober 2023, specificeerde deze zelfde bron. Het onderzoek werd toevertrouwd aan het politiebureau in het 12e arrondissement van Parijs.

Claire Palou,
Claire Palou, voormalig atlete op de 3000 meter steeplechase zou de vrouw zijn die aan de basis ligt van deze aanklacht. Na haar optreden in de podcast “Champions of the World”, waarin ze verkrachting en aanranding tussen haar 14e en 19e aan de kaak stelde, werd de jonge vrouw, nu 21 jaar oud, gehoord door Fabien Canu, de directeur van Insep, en de Franse atletiekfederatie (FFA). Volgens het sportblad beweerde ze in deze context ook het slachtoffer te zijn geweest van seksuele intimidatie door Jimmy Gressier.

Jimmy Gressier “betwist de feiten”
In een getuigenis aan Franceinfo afgelopen mei, sprak Claire Palou over “seksuele intimidatie” tijdens de eerste maanden van 2021 van een atleet van het Franse team, die deel uitmaakte van mijn trainingsgroep bij Insep”. Zonder Jimmy Gressier bij naam te noemen, verklaarde ze: “Hij maakte veel opmerkingen over mijn lichaamsbouw, over wat hem opwond aan mijn lichaam. Op een dag vertelde hij me dat hij ‘mijn kont wilde opeten’. Hij bedreigde me toen om er niet meer over te praten, dat ‘het slecht met me zou aflopen’ Ik voelde permanente stress.

Ondanks het feit dat Claire Palou geen klacht heeft ingediend, verklaart Fabien Canu aan L’equipe dat hij besloten heeft om aangifte te doen: “Ik heb begin augustus een voorbereidende brief geschreven om aangifte te doen. Het werd herlezen door mijn plaatsvervangers en naar de officier van justitie gestuurd.” Jimmy Gressier van zijn kant “betwist de feiten” waarvan hij wordt beschuldigd, reageert zijn advocaat tegenover AFP.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *