< terug

Jip Vastenburg wisselt van trainer en kledingsponsor

14 mei 2019 (3 reacties)

Atlete Jip Vastenburg gaat wonen en trainen in Engeland. Ze sluit zich aan bij Team New Balance Manchester en gaat trainen onder coach Steve Vernon. Na drie jaar verlaat ze daarmee Papendal, waar ze trainde onder begeleiding van Grete Koens. “In de afgelopen drie jaar heb ik onder Grete weer mooie stappen gemaakt”, aldus Vastenburg. “Ik ben er van overtuigd dat Steve mij kan helpen om nog dat stukje extra te geven wat ik nodig heb om terug aan de top te komen. Daarbij heb ik in zijn groep meer trainingsgenoten van mijn eigen niveau, waar ik mijzelf aan kan optrekken.”

Het team is gestationeerd in Stockport, een stad ten zuiden van Manchester.Bij toeval maakte Vastenburg kennis met Vernon en zijn groep atleten. “Afgelopen najaar trainde ik in Font Romeu en waren zij toevallig op dezelfde locatie. Ik heb daar meerdere keren met de groep mee kunnen trainen en dat beviel mij toen heel goed. Dat heeft me aan het denken gezet. Ik heb er ontzettend veel zin in om mij bij zijn groep aan te sluiten. Daarnaast ben ik Grete dankbaar voor het niveau waar ze me weer naar heeft gebracht.” Al eerder maakte Maureen Koster al de overstap naar het Verenigd Koninkrijk zij traint bij Rob Denmark

Steve Vernon
Vernon was bijzonder succesvol als crosser en bekwaamde zich ook in het berglopen. Hij richtte het professionele runningteam op met zijn vriend Pete Riley

“Ik wil graag Adidas bedanken voor de afgelopen zeven jaar waarin zij een trouwe partner voor mij zijn geweest met producten en ondersteuning. Daar ben ik hen ook ontzettend dankbaar voor”. aldus Vastenburg.

Jip Vastenburg
Jip Vastenburg (24) maakte dit jaar haar debuut op de marathon. In maart moest ze echter vroegtijdig uitstappen in de marathon van Sevilla.De lange afstandsloopster werd ontdekt door trainer Johan Voogd en maakte onder hem een enorme progressie door. Ze werd in 2015 Europees kampioene op de 10.000 mtr (U23) en er volgde dat jaar een succesvolle deelname aan de wereldkampioenschappen. Ze finishte in Beijing als elfde. Na blessureleed viel haar optreden op het EK van 2016 en de Olympische Spelen van 2016 tegen. Bij beide kampioenschappen finishte ze in de achterhoede. Ze wisselde in 2016 van trainer en ging verder onder Grete Koens.

Reacties

 • Inge Klaassen
  5 Op 14
  Jip liep de marathon van Sevilla en Maureen Koster traint in Loughborough bij Rob Denemarken
 • Inge Klaassen
  5 Op 14
  Rob Denemark
 • Admin
  5 Op 14
  Dank, we liepen wat te snel en hebben het bericht aangepast.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *