< terug

Joan Benoit werd de eerste olympisch kampioene op de marathon in 1984: ‘Heel even ging het door me heen: kan ik de gevolgen van een overwinning wel aan?’

28 juni 2024 (0 reacties) Joan Benoit werd de eerste olympisch kampioene op de marathon in 1984: ‘Heel even ging het door me heen: kan ik de gevolgen van een overwinning wel aan?’

Joan Benoit-Samuelson won in 1984 als eerste de marathon voor vrouwen op de Olympische Spelen: „Ik had sterk het gevoel: degene die het graagst wil winnen, gaat winnen.”Klopt het dat de Amerikaanse hardloopsters helemaal achterin stonden opgesteld? Benoit. „Mijn moeder citeerde altijd uit de Bijbel: ‘De eersten zullen de laatsten zijn en de laatsten de eersten.’ Dat citaat werd mijn mantra. Ik had sterk het gevoel: degene die het graagst wil winnen, gaat winnen. Dat zei ik ook tegen mijn coach. Ik wilde héél graag winnen en had het voordeel dat ik onderschat werd vanwege een knie-ingreep.

Lees verder in het NRC

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *