< terug

Joop Raaphorst (81) over een leven lang lopen en zijn 25ste CPC Den Haag (Audio)

1 maart 2023 (2 reacties)

Joop Raaphorst mag dan 81 jaar zijn, hij loopt nog altijd driemaal in de week, en dan vindt hij het ook belangrijk dat zijn hardloopstijl er keurig en netjes uitziet. Vlak voor zijn 25ste deelname aan de CPC Loop Den Haag schuiven we bij hem aan voor sportanekdotes van soms wel decennia oud, vertelt met een fijn Haags accent.

Zo loopt Joop tijdens de CPC na 5,4 kilometer langs zijn geboortehuis op de Loosduinsekade, waar hij als jochie nog de hongerwinter meemaakte. Hij vertelt over de honderd marathons die hij liep. Van de Westland Marathon, de marathons in Amsterdam en Rotterdam, tot die in Dubai, New York en Stockholm. Over de Elfstedentochten die hij reed – ook die van de hel in ‘63 – en de triathlons.Hij vertelt over zijn snelste marathon – in 2 uur en 53 minuten – en de 10 kilometer van afgelopen jaar in 58 minuten en een beetje. Nu hij tachtig is, gaat het allemaal wat trager, maar de blik op de klok laat hij niet los. Uren hadden we nog door kunnen praten, maar een ding is zeker: Joop loopt nog even door.

Reacties

  • Arturo
    3 Op 02
    verteld met een 'd'
  • Admin
    3 Op 02
    @Arturo Zo kun je dat interpreteren als in de verleden tijd. Schrijvers schrijven wel in de tegenwoordige tijd. Tekst is van het AD.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd