< terug

Josh Kerr over zijn winst in de finale van het WK 1500 mtr

24 augustus 2023 (0 reacties)

De Britten hebben een prachtige traditie op de 1500 mtr. Gisteren werd er door de Schot Josh Kerr een hoofdstuk aan toegevoegd. Was het vorig jaar in Eugene bij het WK Jake Wightman die de topfavoriet Jacob Ingebrigtsen verschalkte gisteravond was het Josh Kerr die Jacob Ingebrigtsen klopte. Kerr is een clubgenoot van Jake Wightman. Josh Kerr winnaar van het Olympisch brons in Tokio was na afloop emotioneel en vol van zijn overwinning.

Droom verwezenlijkt
“Die laatste momenten van de race zullen nog heel lang in mijn geheugen gegrift staan. Ik wist dat ik hem had met nog ongeveer 50 meter te gaan” aldus Kerr. “Ik rende die laatste ronde zo goed als ik kon en vandaag was het lopen met je hart ,moed tonen en denken aan al het harde werk dat het me gekost heeft om hier te komen”. Het is heel moeilijk om de favoriet te zijn en Jakob Ingebrigtsen heeft een miljoen dingen te doen met wereldrecordpogingen en meerdere evenementen. Voor mij telt alleen dit toernooi. Je zag hier na de finish 16 jaar aan emotie .Je hebt net gezien hoe een kind een droom verwezenlijkt die hij al heel lang koestert. Ik heb een fantastische laatste paar maanden achter de rug en alles ging de goede kant op. Ik moest het op de dag zelf gewoon goed doen. Ik ben zo trots dat dat gelukt is.


Alles geven
Op de startlijn had ik er zoveel vertrouwen in. Ik dacht gewoon: ‘Het is mijn beurt. Ik heb in finales gestaan, maar ik had nog geen goud. En nu smaakt het zo zoet. Het is te gek dat de Edinburgh Athletics Club nu twee wereldkampioenen 1500 mtr. Ik weet dat Jake (Wightman) vanavond in het publiek zat en ik heb alle respect voor hem dat hij het pad voor mij heeft uitgestippeld. Het Britse 1500 meter hardlopen is op dit moment gewoon wereldtop. Dit is de beloning voor vele jaren hard werken. Ik ben ontzettend trots om wereldkampioen te zijn. Ik heb gewoon gedaan wat ik altijd doe, alles geven wat ik heb en kijken of het op mijn kant uitvalt. Toen ik de bocht omkwam, dacht ik: ik moet alles geven wat ik heb. Ik maakte me geen zorgen over wat er eerder in de race gebeurde, ik zorgde er gewoon voor dat ik er was met nog 200 meter te gaan. In de laatste 30 meter dacht ik: ik wil dit zo graag, het maakt me niet uit hoeveel pijn ik heb, ik ga er alles aan doen om als eerste over de finish te komen. Wat Parijs betreft, de Olympische Spelen zijn pas over een jaar. Ik ben ongeveer 25 tot 30 minuten geleden gefinisht. Dus ik geniet hier minstens een uur van en begin er dan over na te denken.”

Derde wereldkampioen
Wie de WK race van vorig jaar vergelijkt met die van gisteravond ziet grote overeenkomsten. Een razendsnelle laatste honderd meter waardoor Ingebrigtsen niet meer kan sprinten voor de zege.
Na Steve Cram en Jake Wightman is Josh Kerr de derde Britse wereldkampioen 1500 mtr.Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *