< terug

Joshua Cheptegei schrijft historie.Hardloopfoto van de dag

31 maart 2019 (0 reacties)

@ Photocredits IAAF Joshua Cheptegei eerste Oegandese wereldkampioen cross

Het was een uitzonderlijk moment in de atletiekhistorie. Voor het eerst werd het WK cross gewonnen door een Oegandese atleet.Joshua Cheptegei won het WK cross in Aarhus na een ijzersterk gelopen finale van het WK cross. Oeganda kende in de persoon van Jacob Kiplimo ook nog eens een zilveren medaillewinnaar.

Addy Ruiter
De Nederlandse connectie kan gelegd worden met zijn trainer Addy Ruiter die de trainingen leidt in het trainingskamp van de Oegandese topatleten in het Oegandese bergdorp Kapchorwa. Hij vierde het eerste wereldkampioenschap met Cheptegei. Addy Ruiter leidde Cheptegei naar de absolute wereldop. Cheptegei is in Nederland al winnaar van de Dam tot Damloop en won ook al twee keer de Zevenheuvelenloop. Hij liep bij zijn tweede winst in Nijmegen een nieuw wereldrecord op de 15 km (41.05).

Jacob Kiplimo
Oeganda deed in Aarhus een geslaagde greep naar de macht. Jacob Kiplimo werd tweede. Hij liep op oudejaarsdag de snelste tijd ooit op de tien kilometer door met 26.41 de  San Silvestre Vallecana in Madrid te winnen.

Cheptegei en Addy Ruiter
Joshua Cheptegei met Addy Ruiter

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *