< terug

Joshua Cheptegei doet op 7 oktober aanval op het wereldrecord 10.000 mtr

3 september 2020 (0 reacties)

Joshua Cheptegei, de wereldster op de lange afstand wereldwijde duurloop wil een nieuw magisch moment creëren in zijn snelle carrière.De Oegandees plant een aanval op het wereldrecord op de 10.000 meter tijdens de NN Valencia Wereldrecorddag op woensdag 7 oktober in het Turia Stadion in Valencia, Spanje.

Het eenmalige evenement, georganiseerd door het NN Running Team, Global Sports Communication en SD Correcaminos, heeft tot doel te profiteren van de verbluffende recente vorm van de Oegandese topatleet. In een sublieme vorm vebeterde hij de vorige maand het wereldrecord van Kenenisa Bekele op 5000 meter in Monaco. In Valencia richt Joshua zich dat andere wereldrecord van de Ethiopiër. De 26:17.53 die Kenenisa Bekele 15 jaar geleden in Brussel heeft neergezet is het langst bestaande wereldrecord voor mannen op 10.000 meter in de geschiedenis.

Als een verdere maatstaf voor de kwaliteit van het wereldrecord op de 10.000 meter, is er geen andere atleet dan Kenenisa Bekele binnen vijf seconden gekomen, maar na Joshua’s ontmanteling van het Ethiopische wereldrecord op de 5000 meter in Monaco in 1,99 seconde, zal de Oegandees erop vertrouwen dat hij dat kan.

Cheptegei
Fotocredit Bjorn Paree


“Ik ben erg opgewonden dat ik de kans krijg om me te richten op het wereldrecord op 10.000 meter”, legt Cheptegei uit, die vorig jaar in Doha tot wereldkampioen 10.000 meter werd gekroond en wiens huidige persoonlijk record 26:48.36 is. “Zoals mijn prestatie in Monaco liet zien, ben ik in een uitstekende vorm, dus ik zou graag mijn huidige vorm willen benutten door het wereldrecord op de 10.000 meter aan te vallen. Het wereldrecord op 10.000 meter van Kenenisa is een van de zwaarste in de boeken, maar mijn training blijft goed verlopen en dit geeft me echt vertrouwen dat ik weer een wereldrecord kan vestigen. Ik heb veel gelukkige herinneringen in Valencia waar ik vorig jaar het wereldrecord op de 10km heb neergezet in 10K Valencia Trinidad Alfonso, dus hopelijk kunnen we weer iets heel speciaals creëren in Valencia, waar hardlopen zo’n belangrijke rol speelt. ”

In een poging om het wereldrecord op 10.000 meter toe te voegen aan het wereldrecord op de 5000 meter en zijn huidige wereldrecords op de 5 en 15 kilometer, zal Cheptegei zowel gebruik maken van de snelheidsondersteuning van wereldklasse als de innovatieve Wavelight-technologie. Cheptegei is wereldkampioen 10.000 mtr en cross en wordt al enkele jaren bijgestaan door de Nederlandse trainer Addy Ruiter

De aanval op wereldrecord op de atletiekbanen van het Turia-stadion, langs sectie III van de Turia-tuinen in Valencia (Spanje), zal voldaan worden aan alle Covid veiligheidsmaatregelen die nodig zijn. Joshua Cheptegei is tevens van plan om op 17 oktober zijn debuut te maken op 21,1 km tijdens de opnieuw geplande Wereldkampioenschappen Halve Marathon in Polen.

Kenenisa Bekele, superster van het NN Running Team, die de afgelopen 15 jaar de trotse eigenaar is van het wereldrecord op 10.000 meter, zei: “Ik was heel blij dat het record ging naar Joshua, een van mijn NN Running Team-vrienden. Hij is een uitstekend talent, dat duidelijk in uitstekende vorm is en ik wens hem het allerbeste bij het nastreven van het wereldrecord op 10.000 meter in Valencia. “

De Trinidad Alfonso Foundation en Nationale-Nederlanden Spanje, onderdeel van de NN Group, beiden bekend om hun betrokkenheid en steun bij het hardlopen, werkten samen om deze poging mogelijk te maken. Ze steunen Joshua allebei graag in zijn poging om geschiedenis te schrijven en geloven dat sport helpt in deze uitdagende tijden.

Raceorganisatoren staan ​​in nauw contact met de lokale overheid om alle lokale en regionale Covid-19-metingen te volgen om de volledige veiligheid van alle betrokkenen te garanderen. SD Correcaminos is de cluborganisator van de Marathon en Halve Marathon van Valencia sinds 1981.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *