< terug

Joshua Cheptegei loopt wereldrecord tien kilometer

1 december 2019 (0 reacties)

Joshua Cheptegei (23) uit Oeganda liep vanmorgen in Valencia een nieuw wereldrecord 10 km op de weg tijdens de Valencia Trinidad Alfonso 10k in Spanje. In een tijd van 26:38 snelde Cheptegei naar de snelste tijd ooit op de afstand die eerder door de Keniaan Leonard Komon werd afgelegd met een tijd van 26: 44. Joshua Cheptegei is de huidige 10.000m wereldkampioen en eerder dit jaar de wereldkampioen cross eerder in Denemarken.Hij wilde zijn seizoen op een speciale manier afsluiten.

Cheptegei
Valencia

Een euforische Cheptegei kort na de race: “Wereldkampioen Cross in Denemarken, 10.000 m Wereldkampioen in Doha en nu het wereldrecord hier in Valencia. Wat een jaar is het geweest. Ik kan het niet geloven! Ik wist dat Valencia een heel snel parours had , een van de snelste ter wereld. Dit jaar heeft me zo gelukkig gemaakt. ” Cheptegei werd in de eerste kilometers gehaasd door de Nederlander Roy Hoornweg.

Wereldrecord ook op de vijf kilometer
Roy Hoornweg legde de openingskilometer af in 2:42 voordat Cheptegei kort naar voren kwam en een sneller tempo eiste, waaraan werd voldaan – bij de tweede kilometer stond de klok op 5:42 met een kilomertijd van 2:40 .Toen Hoorweg afhaakte, namen Stephen Kissa en Abdallah Mande het over.Het trio passeerde de drie kilometer in 7:57, ruim onder het wereldrecordschema. Na een 2:41 voor de vierde kilometer, passeerde Cheptegei de pacemakers en bereikte 5km in 13:23, een seconde sneller dan het wereldrecord voor die afstand. Solo bereikte een vastberaden Cheptegei de 6 km in 16:02 en de 7 km in 18:42. Cheptegei ging door en bereikte de 8 km in 21:37. Toen werd duidelijk werd dat het wereldrecord binnen handbereik was. Met 23:59 op de klok op het 9km-punt moest Cheptegei de laatste kilometer afleggen in 2:45 en dat lukte.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *