Ad
< terug

Julien Wanders loopt een nieuw Europees record halve marathon! (uitslagen)

8 februari 2019 (0 reacties)

Eerder deze ochtend verbrijzelde Julien Wanders (SUI) het Europese record dat eerder door Mo Farah werd gelopen.Hij realiseerde in de halve marathon van Ras Al Khaimah een tijd van 59:13. De jonge Zwitserse atleet was van start gegaan met het doel het record te verbeteren en had zich de afgelopen maanden op grote hoogte in Kenia voorbereid. Het record was met 59:32 in handen van Mo Farah.

“We kennen geen grenzen,” zei Wanders toen hem werd gevraagd naar zijn trainingen in Kenia. “Ik heb een geweldige groep om me heen, ze stuwen mij op tot steeds betere prestaties. De mentaliteit van het team is erg leuk. “Julien’s harde werk begint zijn vruchten af te werpen. Hij liep ook al een Europees record op de 10 km in 2018 en verbeterde zich enorme vergeleken met zijn vorige halve marathon. Hij liep zijn persoonlijk record van 60:09 lvorig jaar in Barcelona.

De overwinning ging naar Stephen Kiprop die in 58:42 de finish passeerde op het snelle parcours in de Verenigde Arabische Emiraten.  Bij de dames won de Ethiopische debutante Senbere Teferi.Zij klopte in de sprint Netsanet Gudeta en de twintigjarige Zeineba Yimer. Teferi en Gudeta kregen met 65.45 dezelfde tijd toegewezen. Yimer finshte een seconde later. Julien Wanders zijn volgende race is de Herculis 5km wegrace in Monaco op 17 februari.Haas van dienst is dan de Nederlander Roy Hoornweg.

Bekijk hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *