Ad
< terug

Juryleden blunderen bij damessteeple Oslo, horde te hoog

8 juni 2018 (0 reacties)

Tijdens de DL steeplerace dames in Oslo werd er opzichtig geblunderd door de juryleden.Een van de horden werd op de mannenhoogte geplaatst van 91,44 cm in plaats van de vrouwenhoogte van 76.20 het leidde tot duidelijke haperingen bij een aantal vrouwen

Balk te hoog
Met de lopers nog steeds dicht bijelkaar in de eerste ronde, kwam de eerste helft van het peloton over de balk zonder te vallen, maar de achterkant van het peloton had problemen omdat mensen, niet verrassend, geconfronteerd werden met een onbekende hoogte. Aisha Praught uit Jamaica, de Commonwealth Games-kampioen van 2018 kwam tot een complete stop en liep tegen de balk aan. Ze gebruikte haar handen om over de balk te komen. Zilveren medaillewinnaar van het WK Courtney Frerichs was een andere vrouw die aanzienlijk moest vertragen.Amerika’s wereldkampioene Emma Coburn kwam zonder problemen over de balk heen, maar ze begon meteen naar de tribune te gebaren om haar coach en echtgenoot Bosshard te laten weten over de blunder. Helaas konden de officials de balk niet voor de tweede ronde naar beneden halen. In de derde ronde hadden ze de helft van de horde op de vereiste 30 inch hoogte (de buitenste helft) en de binnenste helft op de hoogte van 36 inch. Het te hoge gedeelte lag aan de binnenkant van de baan lag zodat de meeste lopers over de buitenste helft konden springen.

Wedstrijd
Voor de rest van de race was de balk op de juiste hoogte. Op de uiteindelijk uitslag leek de blunder weinig impact te hebben. Het werd een strijd tussen Coburn en Hyvin Kiyeng uit Kenia, zij is de Olympische zilveren medaillewinnaar 2016 en won het brons bij het wereldkampioenschap in 2017.Coburn leidde tot de bel toen Kiyeng de leiding nam. Kiyeng behield een voorsprong van een paar meter en won in 9: 09.63. Er was een tweede plaats voor Coburn’s 9: 09.70. De Keniaanse Daisy Jepkemei, die derde werd in Doha (7e in Rome), werd derde in 9: 16,87.Het feit dat Emma Coburn onmiddellijk ontdekte dat een van de balken te hoog was, laat zien waarom ze zo goed is . Haar hordelopen is spectaculair. Sommige van de andere loopsters in het veld, die bij elke sprong constant terrein verliezen aan Coburn, omdat ze er veel te hoog overheen gaan, realiseerden zich misschien niet eens dat de horde te hoog was, maar Coburn herkende het meteen. Coburn onthulde na de race dat de hoogte van de balk alleen werd gecorrigeerd nadat haar man en coach Joe Bosshard de baan op was gegaan.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *