< terug

Kaapstad (Z-Afrika) genomineerd voor status Major marathon

25 augustus 2021 (0 reacties)

De Cape Town Marathon is officieel kandidaat om toe te treden tot de Abbott World Marathon Majors (AbbottWMM) en is daarmee de eerste marathon in Afrika die genomineerd is.

World Marathon Majors
De aankondiging markeert het begin van een meerjarig evaluatieproces dat wordt uitgevoerd door AbbottWMM.Om een Major te worden, zal de Cape Town Marathon gedurende drie jaar aan bepaalde criteria moeten voldoen. Indien succesvol kan ze zich dan in 2025 bij een elitegroep van wedstrijden – Tokyo Marathon, Boston Marathon, London Marathon, Berlin Marathon, Chicago Marathon en New York City Marathon – voegen als lid van de prestigieuze Abbott World Marathon Majors.”We hebben altijd geloofd dat de Cape Town Marathon Afrika’s eerste Abbott World Marathon Major zou kunnen worden, dus nu genomineerd worden is een enorme eer”, zei Cape Town Marathon voorzitter, Francois Pienaar tijdens het aankondigingsevenement in het Cape Town Stadium.”Het is een erkenning voor de Sanlam Cape Town Marathon als een mondiaal evenement dat consequent een wedstrijd van wereldklasse heeft geleverd van topkwaliteit, en een evenement dat voortdurend innoveert en wereldprimeur creëert met initiatieven zoals de meeslepende audio-ervaring tijdens de virtuele race van 2020.”Een Abbott World Marathon Major worden zou hetzelfde zijn als elk jaar gastheer zijn van een wereldkampioenschap, en het bereiken van deze status zou een enorme stimulans zijn voor de stad, het land en het continent. Afrika is de thuisbasis van de beste marathonlopers ter wereld en we hopen dat zij de kans krijgen om in de komende jaren een Abbott World Marathon Major te lopen op eigen terrein.”

Kaapstad
Kaapstad is een havenstad op het puntje van Zuid-Afrika’s zuidwestkust die wordt overkoepeld door de wereldberoemde Tafelberg, een officieel New7Wonder of Nature. Het wordt consequent beoordeeld als een van ’s werelds mooiste steden en populairste toeristische bestemmingen – bekend om zijn exquise natuurlijke schoonheid, adembenemende vergezichten, stranden, gezinsvriendelijke activiteiten en enkele van de beste restaurants ter wereld.

Economische impuls
Burgemeester Dan Plato van Kaapstad zei dat deze kandidatuur veel betekent voor Kaapstad, Zuid-Afrika en Afrika, en de reputatie van de Moederstad als sporthoofdstad verder zal versterken. “We zijn er trots op gastheer te zijn van Afrika’s eerste Abbott World Marathon Majors-kandidaat en steunen de Sanlam Cape Town Marathon van harte in de komende jaren.”We weten dat deze evaluatiejaren al een enorme economische impuls zullen bieden voor Kaapstad en zijn inwoners, en verwachten de komende jaren een jaarlijkse toestroom van ongeveer 10.000 internationale atleten en hun supporters – vooral zodra de Sanlam Cape Town Marathon de Abbott World Marathon Major-status heeft verdiend. We kunnen niet wachten om meer recreatieve en elitemarathonlopers in Kaapstad te verwelkomen; het is tijd om de wereld te laten zien hoe wij een marathon op Afrikaanse maat lopen.”

Pienaar merkte op dat de Sanlam Cape Town Marathon al voldoet aan veel van de eisen die door de Abbott World Marathon Majors worden gesteld, en dat er verdere verbeteringen aan de race zullen worden aangebracht. Dit omvat ook een nieuw strategisch partnerschap met Infront, de media- en marketingspecialisten die het evenement zullen vergezellen op deze spannende reis, merkte Pienaar op. “We halen alles uit de kast om deze doelen te bereiken en zijn enthousiast over de steun van onze lopers, toeschouwers, sponsors en de stad om deze droom werkelijkheid te laten worden.”

Aansprekend deelnemersveld
Het zal voor andere marathons die niet aan deze status voldoen denk aan Rotterdam en Amsterdam steeds lastiger worden om een aansprekend deelnemersveld samen te stellen. Doordat de Major competitie wordt uitgebreid zal de echte top voor deze marathons kiezen. De status en het prijzengeld van de Major marathons en de bijbehorende competitie is onovertroffen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd