< terug

Kampioenen, recordhouders en toptalent bij de Menzis 4 Mijl van Groningen

30 september 2022 (0 reacties)

Een mooi deelnemersveld bij de 4 Mijl van Groningen op zondag 9 oktober. In Haren staat een staat een gevarieerd startveld aan de start om te strijden voor het goud in op de Vismarkt.

Toppers bij de mannen
Bij de mannen staan voornamelijk Nederlandse topatleten aan de start. Onder hen Tony van Diepen. Hij liep in 2021 voor Nederland tijdens de Olympische Spelen van Tokyo. Een andere opvallende naam is Niels Laros. Het 17-jarige talent is de snelste atleet van Europa onder de 18 jaar op de 1500 meter. Hij verbrak eind augustus in Zwitserland het record van de Noor Jakob Ingebrigtsen. Hij zal in Groningen zeker hoge ogen willen gooien en wellicht zelfs gaan voor Gronings-goud.

Topveld bij de vrouwen
Bij de vrouwen wordt ook een mooie strijd verwacht. Onder meer Diane van Es gaat starten in Groningen. Van Es is Nederlands kampioen op de 5km en deed op die afstand ook mee aan de Olympische Spelen in Tokyo. Afgelopen weekend kwam zij tijdens de CZ Tilburg Ten Miles nog als snelste Nederlandse vrouw over de streep op de 10km. Haar persoonlijk record op de 4 Mijl staat op 20.57.

Vrouwen
Er starten op 9 oktober twee vrouwen met een beter record op de 4 Mijl. Dat zijn Maureen Koster en Jip Vastenburg. Zij liepen in het verleden de 4 Mijl allebei in 19.59. Koster en Vastenburg stonden op 25 september naast Van Es op het podium in Tilburg. Of het drietal ook in Groningen samen op het podium staat of dat andere dames gaan verrassen, dat zien we tijdens de Menzis 4 Mijl van Groningen.

Startnummers
Het belooft zowel bij de mannen als bij de vrouwen een mooie en spannende wedstrijd te worden tijdens het grootste loopfeest van Noord-Nederland. Naast de toplopers is er ook een groot deelnemersveld bij de recreanten. Lijkt het jou leuk om onderdeel te zijn van dit topevenement? Er zijn nog startnummers verkrijgbaar via: www.4mijl.nl/inschrijven.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *