< terug

Kamworor draagt zege op aan coach Sang en mentor Kipchoge

3 november 2019 (0 reacties)

Geoffrey Kamworor (KEN) heeft de TCS New York City Marathon voor de tweede keer in drie jaar gewonnen na een indrukwekkende prestatie passeerde hij de finishijn in 2:08:13 voor Albert Korir (KEN) en Girma Bekelu Gebre (ETH )

Het is een sterk herfstseizoen geweest voor Kamworor, die in september in Kopenhagen, Denemarken een nieuw Halve Marathon Wereldrecord van 58:01 liep. In een comfortabel tempo bereikte het peloton de 38km toen de koplopers het tempo opschroefden. Geoffrey Kamworor was de eerste van de overgebleven atleten die het Central Park binneliep en soleerde naar de finish. Nadat hij als nieuwe kampioen de finishlijn was gepasseerd, werd hij met open armen verwelkomd door zijn vriend, teamgenoot en mentor Eliud Kipchoge toen ze samen met coach Patrick Sang de overwinning vierden.

Na de finish zei Geoffrey: “Het voelt zo geweldig om hier voor de tweede keer weer in NYC te winnen. Ik voelde me de hele race heel sterk en wetende dat Eliud aan de finish was en op me wachtte, gaf me een grote motivatie om deze race te winnen. Het was heel bijzonder om samen met Eliud als mijn mentor en Patrick Sang als mijn coach de overwinning de kunnen vieren”.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *