< terug

Kamworor geopereerd en kan weer naar huis

26 juni 2020 (0 reacties)

In eerder bericht schreven over de onfortuinlijke Geoffrey Kamworor die in Eldoret tijdens de training werd aangereden door een motorrijder. De wereldtopper op de lange afstand werd naar een ziekenhuis gebracht. In een update wordt duidelijk dat het letsel toch nog enigzins meevalt.

Volgens dr. Victor Bargoria, die Kamworor vrijdag behandelde, was de diagnose een onvolledige breuk aan het rechter scheenbeen en kneuzingen aan de knie en scheurtjes in de hoofdhuid. “Ik ontving de patiënt op donderdagochtend en we zijn erin geslaagd een operatie uit te voeren, namelijk het openen van een onvolledige scheenbeenbreuk op zijn rechterbeen en blauwe plekken op zijn hoofd.Uit het rechterbeen werden wat botsplinters verwijderd. Het gaat goed met hem en hij kan op elk moment naar huis gaan, ‘zei Bargoria. Hij opereerde al eerder de wereldrecordhouder en Olympische kampioen 800 mtr David Rudisha, die zijn enkel verdraaide in zijn huis in Kilgoris, Narok County.


De motorrijder die Kamworor aanreed stopte en hielp de gewonde kampioen naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.”Ik was tijdens mijn ochtendrit een kilometer verwijderd van mijn huis toen een snel rijdende motorfiets me van achteren raakte en ik viel en mijn been verwondde”, legde Kamworor uit.’Ik kreeg ook verwondingen aan mijn hoofd en hij hielp me omhoog en bracht me naar het ziekenhuis waar ik werd opgenomen.”De dokter heeft me aangeraden om te rusten en misschien word ik vandaag ontslagen, maar ik wacht tot hij me een schone gezondheidsverklaring geeft”, zei de kampioen.

Eliud Kipchoge
Kamworor’s trainingspartner in Kaptagat en wereldrecordhouder marathon Eliud Kipchoge wensten Kamworor een spoedig herstel.“De wereld zit vol met onzekerheden, een daarvan is wat er met mijn teamgenoot en vriend is gebeurd. “Ik wens hem een ​​heel snel herstel,” aldus Kipchoge.

New York
Kamworor was een van de eerste atleten die werd getroffen door de coronaviruspandemie nadat World Athletics de Wereldkampioenschappen halve marathon van maart tot 17 oktober had uitgesteld.Alsof dat nog niet genoeg was, kreeg Kamworor opnieuw een teleurstelling te verwerken toen deze duideijk werd dat de marathon van New York werd afgelast vanwege de coronavirus pandemie.Kamworor zei toen dat hij teleurgesteld was, maar respecteert de autoriteiten die zeggen dat het leven belangrijker is in deze periode van coronavirus.. “

Kamworor is ook de wereldrecordhouder voor de halve marathon na het breken van de vorige mijlpaal op de halve marathon van Kopenhagen op 15 september vorig jaar toen 58:01 werd geklokt.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *