< terug

Kenenisa Bekele maakt met 2.01.41 indrukwekkende comeback en wint Berlijn marathon.

29 september 2019 (0 reacties)

Een jaar geleden was hij al afgeschreven voor de marathon. Hij stapte uit in de Amsterdam marathon. Zijn manager Jos Hermens was ontstemd en gaf hem mee dat het zo niet langer kon. Vandaag miste Kenenisa Bekele met twee seconden het wereldrecord marathon. De Ethiopiër won vandaag met 2.01.41 de marathon van Berlijn.

Twee seconden boven wereldrecord
Hij leefde niet als een marathonloper en maakte van de voorbereiding een potje.Stoppen als marathonloper of serieus nadenken over de marathonvoorbereiding aldus Hermens voor de camera van hardloopnieuws.nl. Vandaag kwam Bekele terug in de Berlijn marathon met een fantastische comeback. Met slechts twee seconden verschil miste de veelvoudige Olympische kampioen op de baan het wereldrecord van Eliud Kipchoge. De Ethiopiër produceerde na een indrukwekkende laatste vijf kilometer waarin hij zijn landgenoot Legesse achterhaalde een tijd van 2.01.41. Het is de spraakmakende de comeback in de marathon genoemd worden. De tijd van Kipchoge 2.01.39 blijft het wereldrecord in de marathon.Birhanu Legese finishte als tweede in 2.02.48. Er is een derde plaats voor Sisay Lemma in 2.03.36.

Kenenisia Bekele
“Ik ben blij ik een persoonlijk record gelopen heb maar ontevreden dat ik niet het wereldrecord gebroken heb. Ik ben blij met mijn begeleidingsteam die mij geholpen heeft hier in Berlijn van start te gaan. Had in de voorbereiding toch weer hamstringproblemen. Ik had vandaag ook weer last van mijn hamstring al en moest Legesse laten gaan maar kon toch weer goed terugkomen” aldus Bekele na afloop.

Jos Hermens
Jos Hermens verklaarde vooraf aan de marathon al dat hij nu  tevreden was over zijn protegé .Hij heeft zich nu eindelijk eens goed voorbereid aldus Jos Hermens in Berlijn. Ik ben gefrustreerd en voel me ontzettend machteloos waren vorig jaar na de Amsterdam marathon de woorden van Hermens. Het is een chaos bij Kenenisia Bekele. Er gaat zoveel fout bij zijn marathoncarriere. Pas zeven weken geleden is hij de voorbereiding begonnen van deze Amsterdam marathon.Dat kan dus nooit goed gaan. Dus dit uitstappen had ik wel verwacht. Ik ben er dichtbij om te stoppen met hem.Maar het is een goede jongen, hij is als mijn oudste zoon. Vandaag was het in Berlijn heel anders. Hermens begeleidde Bekele op de motor in Berlijn en zag dat zijn gesprekken met hem indruk hadden gemaakt.Zo is het goed aldus Hermens.

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *