< terug

Keniaanse winst in halve marathon van Göteborg

19 mei 2019 (0 reacties)

Tabitha Gichia (1.08.18) en Shadrack Kimining Korir (1.00.38), beide uit Kenia, winnen de halve marathon in het Zweedse Göteborg. Göteborgsvarvet is de grootste wedstrijd in de wereld op deze afstand. Er zijn maar liefst 25 startgroepen voor de tienduizenden deelnemers. In Göteborg worden geen parcoursrecords gevestigd. Alle podiumplaatsen gaan naar Kenia.

Cynthia Jerop gaat bij de vrouwen aan de leiding, maar zij valt een beetje stil aan het einde. Gichia heeft nog een sterke tempoversnelling om haar te passeren en zij wint de Zweedse klassieker. Snelste Zweedse en nationaal kampioene is Charlotta Fougberg (33) met 1.13.16 u. Het is de tweede halve marathon in haar carriere. Het is een thuiswedstrijd voor de loopster, die lang samenloopt met Hanna Lindholm. Lindholm wint zilver en Cecilia Norrbom pakt het brons. Fougberg en Lindholm hebben dit jaar beide onder 2.30 u. gelopen op de marathon. Fougberg richt zich nu weer op de baan en Lindholm zal ook de Stockholm-marathon lopen.

Er is hoop op een eindtijd onder het uur, maar dat lukt niet bij de mannen, hoewel het goed weer is. Korir verdedigt met succes zijn titel van vorig jaar en hij blijft zijn landgenoot Jairus Birech tien seconden voor. Birech is actief, maar het lukt hem niet om weg te komen bij de concurrentie. Zweeds kampioen wordt Robel Fsiha met 1.03.02 u. Fsiha probeert de kopgroep te volgen, maar na een half uur moet hij ze laten gaan. Na afloop geeft hij eerlijk toe, dat hij maagproblemen heeft gehad door een sportdrank, die hij niet vantevoren heeft geprobeerd.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *