< terug

Kenianen heersen bij het WK cross

Zowel bij de dames als bij de heren werd een Keniaanse atleet vandaag wereldkampioen corss. Irene Cheptai veroverde de titel bij de dames en bij de heren was Geoffrey Kipsang Kamworor de grote winnaar.Kamworor veroverde de titel voor de tweede keer.

26 maart 2017 (0 reacties)

Zowel bij de dames als bij de heren werd een Keniaanse atleet vandaag wereldkampioen corss. Irene Cheptai veroverde de titel bij de dames en bij de heren was Geoffrey Kipsang Kamworor de grote winnaar.Kamworor veroverde de titel voor de tweede keer. Later volgt het verslag van Gert Brienne.Het team van Kenya veroverde ook de wereldtitel Nu alvast eerst enkele foto's
 

Kamworor

Geoffrey Kamworor opnieuw wereldkampioen cross (foto Gert Brienne)

Geoffrey Kamworor behaalde zijn eerste successen hij in 2011. Hij won de wereldjeugdkampioenschappen veldlopen en het Keniaans kampioenschap veldlopen. Ook won hij dat jaar de halve marathon van Berlijn en de halve marathon van Lille.In 2012 was hij in Nederland tijdens de City-pier-City loop, waar hij vierde werd.

 

Kenyateam_WK

Team Kenya (foto Gert Brienne)

Kamworor won in 2013 de halve marathon van Ras al-Khaimah in een tijd van 58.54, een parcoursrecord. Later dat jaar was hij wederom in Nederland te bewonderen, dit keer tijdens de marathon van Rotterdam, waar hij vierde werd. Dat jaar won hij ook de halve marathon van Bogota en tijdens de marathon van Berlijn behaalde hij het brons.Zijn eerste grote internationale succes bij de senioren behaalde hij in 2015. Hij won het wereldkampioenschap veldlopen. In datzelfde jaar werd het nationaal kampioen op de 5000 m. Ook behaalde hij een zilveren medaille bij de 10.000 m op het de wereldkampioenschappen atletiek in Peking. Met een tijd van 27.01,76 eindigde hij nipt achter Mo Farah, die de wedstrijd won in 27.01,13. In november 2015 werd hij tweede in de marathon van New York.

In 2016 won hij de wereldkampioen halve marathon in een, zeker gezien de zware omstandigheden, uitstekende tijd van 59.10. Opmerkelijk was dat hij bij de start viel en de achterstand wist in te lopen. Later dat jaar won hij de Keniaanse kampioenschappen veldlopen.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *