Ad
< terug

Khalid Choukoud: “Dam tot Damloop mooie wedstrijd maar past niet in de voorbereiding voor Eindhoven”

18 september 2019 (0 reacties)

Choukoud start zondag niet in de Dam tot Damloop. “Natuurlijk had ik er graag gelopen maar in overleg met mijn trainer heb ik besloten om niet te starten.Het is te kort voor de marathon van Eindhoven en dat is toch echt het hoofddoel” aldus Choukoud aan hardloopnieuws.nl.

Niet verstandig
“Het gaat prima op dit moment op dit moment”, volgens Choukoud.De vorm is uitstekend dat bleek in Tilburg.Daar liep de Hagenaar onlangs een nieuw Nederlands record op de 10 EM. Zijn tijd van 46.18 toonde aan dat de lange afstandsloper in een topvorm verkeert. “Die vorm wil ik niet door een blessure in gevaar brengen”, aldus Choukoud. “Ook na Tilburg had ik wat spierpijn en nu we zo kort voor de marathon van Eindhoven zijn wil ik geen risico’s meer lopen.Ik ken mijzelf ik ga in Amsterdam niet relaxed een 48 er lopen.Dat is niet fair ten opzichte van de organisatie ik zal vol gaan voor de winst en dat is nu niet verstandig”. Choukoud loopt tot Eindhoven op 13 oktober geen wedstrijden meer.

Van duur naar snelheid.
Waar andere topatleten veel in een groep trainen, traint Choukoud alleen. “Ik heb de lange duurlopen nu wel gehad”. Ismail (zijn trainer) gaat altijd mee op de fiets. “We liepen hier in Nederland de langste duurloop van 38 kilometer maar in Marokko heb ik ook al duurlopen van veertig en vijfenveertig kilometer gelopen”. “Nu is het belangrijk dat ik in de laatste fase de snelheid nog een prikkel geef. Zondag loop ik nog een langzame duurloop van ruim achtentwintig kilometer en daarna ga ik mij toeleggen op meer snelheidstrainingen. De duizend meter, de vierhonderd en tweehonder meter met veel herhalingen op de baan. Het doel is nu vooral dat ik blessurevrij blijf en fit aan de start verschijn”. Choukoud wil in Eindhoven de limiettijd voor de Olympische marathon in Tokyo aanvallen.Hij moet daarvoor sneller zijn dan 2.11.30. Khalid Choukoud liep al eens 2 uur 10 minuten en 52 seconden op de marathon. Na twee mislukte marathonjaren 2016 en 2017 kwam hij vorig jaar sterk terug in de NN Rotterdam marathon en liep na een prima opgebouwde race een tijd van 2.13.14. Het gaf de goedlachse Hagenaar het vertrouwen dat hij sterk kan terugkeren op het hoogste niveau in de marathon.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *