< terug

Khalid Choukoud met voorsprong de beste Nederlander in de Venloop (alle uitslagen)

15 mei 2022 (0 reacties)

Venlo:Khalid Choukoud was vandaag met voorsprong de snelste Nederlander in de halve marathon van Venlo. De wedstrijd werd gewonnen door de debuterende Sang.Bij de dames is er de winst voor Jepkemei. Jill Holterman wordt met een vierde plaats de beste Nederlandse.

eric kiplagat sang (7)
Venloop 2022 21km

Afrikanen
De wedstrijd werd gedomineerd door een grote groep Oost-Afrikanen. Vooraan bleef uit de grote kopgroep in het tweede deel nog twee lopers over Eric Kiplagat Sang en Moses Koech. Door de warmte was een tijd onder het uur niet realiseerbaar. In de finale kilometers was Eric Kiplagat Sang (21) de sterkste. Hij liep in Venlo voor het eerst een halve marathon. Sang  liet de chrono’s in een volgepakt centrum van Venlo stilstaan op 1.00.56.Hij verklaarde na afloop dat de tijd hem tegenviel maar dat hij blij was met de winst. Koech volgde als tweede in 1.01.21.De derde plaats was voor de Marokkaan Yakoub Labquira in 1.02.03

khalid choukoud 4
Venloop 2022 21km

De Nederlanders.
Choukoud behoort al jaren tot de Nederlandse top en kent altijd een eigenzinnige voorbereiding op de grote wedstrijden. Voor hem geen trainingsgroepen maar veelal trainingen alleen en met regelmaat een trainingsstage in Ifrane (Marokko). De Hagenaar kiest sinds corona nog nadrukkelijker voor het lopen van slechts enkele wedstrijden in het jaar om optimaal geprepareerd te zijn voor een topmarathon.
In de Venloop dulde Khalid Choukoud tot ongeveer twaalf kilometer nog alleen Richard Douma bij zich in de buurt. Daarna liep Choukoud, die niet zal starten bij het EK marathon, solo verder en wist nog een aantal afvallers van de kopgroep op te rapen. Het leverde voor hem een ijzersterke tweede deel op. “Ik heb mijn eigen race gelopen, het was immers warm en door voor mijn eigen tempo te kiezen ging dat prima”. Ik heb ervan genoten hier te lopen zoveel publiek.” Choukoud werd met 1.03.34 uiteindelijk zevende in de uitslag.

bjorn koreman 1
Björn Koreman

De keuze van Khalid Choukoud om geen voorjaarsmarathon te lopen leverde hem vandaag prima benen op. Voor de concurrentie was dat anders zowel Björn Koreman als Richard Douma gingen in Rotterdam diep in hun reserves.  Zij konden in de Venloop vandaag geen rol van betekenis spelen. Richard Douma bleef nog het langst in de buurt van Choukoud en finishte met 1.07.31 als dertiende. Björn Koreman finishte met een tijd van 1.07.52 als zestiende. Koreman zal van start gaan bij het EK marathon in München. Douma ook gekwalificeerd voor het EK marathon kiest ervoor om geen marathon te lopen. Hij wil zich nog toeleggen op de baanwedstrijden en dan met name de 10.000 mtr.

vivian jepkemei melly
Vivian Jepkemei

Dames
Bij de dames is vandaag de voormalige wereldkampioene junioren Vivian Jepkemei de sterkste met 1.09.23. Zij loopt in het tweede deel solo naar de finish. Er is een tweede plaats met 1.10.08 voor Winfridah Moseti. Jepkemei liep dit jaar in Herzogenrath al een tijd van 68.17. De derde plaats is voor Cynthia Jespkogei Chemweno in 1.11.07. Jill Holterman bekroont een sterk optreden met een vierde plaats in 1.14.45.

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *