< terug

Kibiwott loopt met 57.32 nieuw wereldrecord halve marathon. Verslag en uitslagen.

6 december 2020 (0 reacties)

De Keniaan Kibiwott Kandie wint de halve marathon van Valencia in een nieuw wereldrecord van 57.32. Hij klopte in een magistrale finale de Oegandese wereldkampioen Jacob Kiplimo die ook al binnen het wereldrecord bleef met een tijd van 57.37. Er is een derde plaats voor de debutant Rhonex Kipruto die.met een tijd van 57.49 gelijk al sneller was dan het oude wereldrecord. Ook de nummer vier Alexander Mutiso bleef nog binnen het oude wereldrecord.

Uitslagen Valencia

Het wereldrecord bij de mannen was 58.01 en werd gelopen op 15 september 2019 in Kopenhagen door Geoffrey Kamworor uit Kenia. Bij de vrouwen is het wereldrecord in handen van Ababel Yeshaneh. Zij liep in februari een tijd van 1.04.31.

Uitslagen Valencia

Kibiwott Kandie maakte naam toen hij vorig jaar december Kiplimo op de streep klopt tijdens de 15 km lange race in Sao Silvestre in Sao Paulo, Brazilië. Toen Kiplimo zijn handen omhoog stak om de overwinning te vieren bij de finish, sprintte Kandie hem voorbij en liep als eerste door het lint. De twee lopers stonden opnieuw tegenover elkaar op de wereldkampioenschappen halve marathon in Gdynia, waar Kandie te vroeg de leiding nam en Kiplimo hem later inhaalde in de finale van de race. Kiplimo won het WK in een nieuw kampioenschapsrecord van 58:49 terwijl Kandie hem volgde voor een zilveren medaille op 58:54.

Kandie

Bij de dames wint de Ethiopische Genzebe Dibaba met een tijd van 1.05.17 Zij debuteerde met een absolute toptijd.Het is een nieuw parcoursrecord.Er is een tweede plaats voor Sheila Chepkirui in 1.05.39. Ook de derde atlete op het podium is een Afrikaanse. De Ethiopische Senbere Teferi finisht in 1.05.51


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd