< terug

Kilian Jornet onderweg voor wereldrecord 24 uren.Volg hier de livestream

27 november 2020 (1 reactie)

De Spaanse ultraloper Kilian Jornet doet vandaag een poging om het wereldrecord 24 uren op de baan te verbeteren. Het huidige wereldrecord werd door de Griek Yiannis Kouros in 1997 gezet op 303,506 km in 24 uur, is live via onze website te volgen. Bekijk hier de livestream.


Jornet is als ultraloper wereldberoemd en verkreeg wereldfaam door in 2017 als bergbeklimmer in vijf dagen tijd twee keer de Mount Everest te beklimmen dit zonder gebruik te maken van vaste touwen en zuurstof.
Jornet woont al een aantal jaren in Noorwegen aan de voet van de bergen zijn geliefde trainingsgebied. Hij verbeterde al de snelste tijden op de Matterhorn, Mont Blanc en Denali en verpulverde ook het befaamde Bob Graham Round record. Overigens is de Griek Yiannis Kouros nog in het bezit van andere records die Jornet nog moet verbeteren. Zoals de 48 uur (473 kilometer) en de zes dagen (1038 kilometer). Kouros heeft in de ultra klassieker Spartathlon de vier snelste tijden ooit staan.

De voorbereiding op het wereldrecord


Bekijk hier het Youtube kanaal van Jornet

Reacties

  • Jan Roose
    11 Op 27
    Voldoen de schoenen van deze deelnemers wel aan de huidige maatstaven ( maximaal 25 mm dik ) om een record te lopen op een atletiekbaan?
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *