< terug

Kimeli gaat broertjes Bouchikhi vooraf in CrossCup in Roeselare (uitgebreide videosamenvatting)

24 november 2019 (0 reacties)

Isaac Kimeli heeft de CrossCup-manche in Roeselare naar zijn hand gezet. Opvallend, niet omdat Kimeli de beste was, maar wel omdat hij op het laatste moment besliste om toch aan de lange cross deel te nemen. Het is dan ook voor die afstand dat Kimeli zich plaatste voor het EK in Lissabon.

Lees hier verder

Reactie Kimeli
“Ik heb vandaag karakter getoond en heb de strijd nooit opgegeven. Er was nog niets verloren toen Soufiane ervan door ging, dus ik ben in mijzelf blijven geloven. Ik moest toch even slikken toen Bouchikhi en Abdi het tempo de hoogte in jaagden. Ik maande mijzelf aan om rustig te blijven en dat heeft geloond. Het was mijn trainer die besloot om de planning om te gooien en toch voor de lange cross te gaan. Ik schrok toen hij mij vrijdag belde, want ik was mentaal voorbereid op de korte cross. De vorm van vorig jaar in Tilburg heb ik zeker nog niet. Ik heb amper kwaliteitstrainingen gedaan, maar van een medaille met het team durf ik wel dromen. Ik kijk er alleszins naar uit.”

Hanne Verbruggen (winnares vrouwen)

“Ik heb aardig wat stress gehad in de aanloop naar vandaag. Verder heb ik ook gesukkeld met ziektekiemen, waardoor ik die overwinning niet geheel had zien aankomen. In Mol ben ik snel van start gegaan en kreeg ik het erg lastig in de slotfase. Toen glipte de overwinning uit mijn handen. Dat wou ik vandaag niet laten gebeuren. Voor mijn familie en vrienden ben ik blijven vechten. Ik had graag het EK gelopen, maar de kans op een blessure is te groot daarvoor.”

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *