< terug

Kipchoge onbetwistbaar de beste marathonatleet allertijden

8 augustus 2021 (0 reacties)

Fotocredit @orangepicturesnl and @bsragencynl. 

De Keniaan Eliud Kipchoge heeft in Sapporo onder moeilijke omstandigheden zijn Olympische titel verdedigd in een indrukwekkende 2:08:38. Veel deelnemers hadden last van de hitte en verschillende toprenners konden het tempo in de hete en vochtige omstandigheden niet aan. Op 30 km liet Kipchoge een tussentijd van 14:28 lopen om zijn marge te vergroten en weg te lopen voor de overwinning.

Kipchoge is de derde man ooit die op twee achtereenvolgende Spelen goud wint op de marathon wint en is houder van twee van de top vijf snelste tijden ooit neergezet in Olympische marathons. Deze titel, samen met zijn wereldrecords, maken hem onbetwistbaar de grootste marathonloper aller tijden.

Eliud: “De Olympische droom is een speciale droom. Voor elke atleet hier heeft het een leven van voorbereiding gekost om tot dit punt te komen. Vandaag heb ik mijn Olympische droom beleefd. Ik zeg altijd dat sport net als het leven is, waarbij je kunt winnen en verliezen. Maar vandaag was een dag waarop ik won en kan zeggen dat ik mijn Olympische titel met succes verdedigd heb. Ik wil mijn dank betuigen aan het Japanse volk en de Olympische organisatie voor het ongelooflijke werk dat ze hebben geleverd om deze Olympische Spelen mogelijk te maken. Dank aan de fans over de hele wereld voor al jullie liefde, niet alleen dit jaar maar gedurende mijn hele carrière, jullie maken me sprakeloos en nederig. Dank aan mijn teamgenoten, coaches, partners, management, vrienden en familie. Dit goud is voor ons allemaal. Een hardlopende wereld is een gelukkige wereld.”

Achter de wereldrecordhouder liep de Nederlander Abdi Nageeye. Nageeye werd op de Olympische Spelen in Rio 11e op de marathon en won zijn eerste Olympische medaille in de vorm van zilver in een indrukwekkende 2:09:58.

Abdi: “Het is ongelooflijk. Ik wilde wachten tot 35K en zien wat ik kon doen. Ik geloofde in mezelf, en ik dacht: “Ik moet een medaille mee naar huis nemen”. Ik ben zo blij voor Nederland.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *