< terug

Kipchoge waarschuwt jonge atleten voor alcoholmisbruik en immoreel gedrag

8 januari 2022 (0 reacties)

Marathonrecordhouder Eliud Kipchoge heeft jonge atleten aangeraden zich verre te houden van alcohol, immoraliteit en slechte invloeden als zij in de sport willen slagen. Kipchoge sprak tijdens de herdenkingsdienst voor de omgekomen 5000 meter atlete Agnes Tirop, benadrukte Kipchoge hoe alcoholverslaving de sport heeft geteisterd.”80 procent van de atleten drinken alcohol, dus er moet veel gebeuren. Tachtig procent van de atleten heeft een slecht karakter,” aldus de grootste marathonloper aller tijden.

Kipchoge wees erop dat de regering heeft nagelaten om jonge vrouwelijke atleten te beschermen tegen roofzuchtige oudere mannen die beweren coaches te zijn.In zijn slottoespraak smeekte de tweevoudig olympisch gouden medaillewinnaar de regering, Athletics Kenya en alle belanghebbenden in de sport om aankomende atleten te begeleiden en zo te voorkomen dat een andere jonge atleet het leven wordt ontnomen.

“Ik geloof dat jullie allemaal leiders , laat ons alstublieft samenwerken om van de huidige puinhoop [gendergerelateerd geweld] die de atletiek teistert af te komen, anders zullen we nog veel herdenkingswedstrijden hebben,” pleitte Kipchoge. De herdenking diende ook als start van de Agnes Tirop World Cross Country Tour ter ere van de gedode atlete. Het evenement vindt plaats in Eldoret op 12 februari.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *