< terug

Kiplagat weet oorzaak falen New York marathon

Kiplagat klaagde na de NYCM over ademnood in de finale van de wedstrijd. Waarschijnlijk het gevolg van de combinatie van een grote luchtvochtigheid en een astmaprobleem bij Kiplagat was de conclusie van sportarts Vergouwen in New York.Dit vermoeden is nu met een test in het Rotterdams Erasmus ziekenhuis met feiten onderbouwd: Kiplagat is astmatisch en haar medicijnen verhelpen het probleem onvoldoende.

14 november 2005 (0 reacties)

Kiplagat beschouwt zichzelf niet als favoriete voor het EK cross

Door Herman Weening

Kiplagat klaagde na de NYCM over ademnood in de finale van de wedstrijd. Waarschijnlijk het gevolg van de combinatie van een grote luchtvochtigheid en een astmaprobleem bij Kiplagat was de conclusie van sportarts Vergouwen in New York.
Dit vermoeden is nu met een test in het Rotterdams Erasmus ziekenhuis met feiten onderbouwd: Kiplagat is astmatisch en haar medicijnen verhelpen het probleem onvoldoende.

Andere medicijnen
“Ze had natuurlijk al medicijnen maar deze blijken nu amper meer te werken”, aldus Langerhorst. “Op de astmatest reageerde ze fors en er was geen andere diagnose mogelijk: ze heeft een duidlelijk astmaprobleem. Ze krijgt andere medicatie en als we de toestemming hebben van de IAAF gaat ze deze gebruiken. Een dergelijke approval is voor veel atleten toegestaan, aldus Langerhorst. Ook Radcliffe kampt met hetzelfde probleem”. De Engelse moest vanwege bronchitis afzeggen voor de Zevenheuvelenloop. Kiplagat kwam in de finale van de marathon in ademnood en kon de versnelling van de favorieten niet volgen. “Een heel rare gewaarwording voor haar”, aldus Langerhorst. “Ze was na afloop niet moe en had zelfs geen spierpijn”.

EK cross
“We gaan nu eerst naar Kenya en ons daar rustig voorbereiden op het EK cross. Het EK is voor Lornah overigens geen hoofddoel aldus Langerhorst. Lornah is geen crossatlete dus we laten dat rustig op ons afkomen. Ze is dan volgens Langerhorst ook geen favoriete voor het kampioenschap. We hebben het parcours nog niet gezien dus dat is ook nog afwachten. Een dag voor de wedstrijd zullen we dat gaan verkennen. Eerder verkennen is een beetje zinloos. Een cross is een cross en dat is het dan wel. Bovendien als het op de dag zelf hard regent is het weer een heel ander verhaal”. Het EK cross wordt op 11 december in het Tilburgse Leijpark georganiseerd.Kiplagat is voorgeselecteerd voor het kampioenschap. Dit weekeinde wisten ook Adrienne Herzog en Miranda Boonstra zich te plaatsen.

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *